banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
18 Nisan 2024 Perşembe

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

TIR savcısından Başbakan'a dava

TIR'ı arayan Savcı Takçı, Başbakan hakkında suç durusunda bulunup tazminat davası açtı

22 Nisan 2014 Salı 13:15
TIR savcısından Başbakan'a dava
banner263
TIR savcısından Başbakan'a dava
TIR'ı arayan Savcı Takçı, Başbakan hakkında suç durusunda bulunup tazminat davası açtı

Adana'da otoyolda durdurulan MİT'e ait TIR'larda arama yapmak isteyen Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bazı gazeteler hakkında suç duyurusunda bulunarak manevi tazminat davası açtı. Yasa dışı dinlemelerle ilgili tutuklanıp serbest bırakılan 2 polisin avukatı da bu konudaki işlemleri yapan savcı ve hakim hakkında YSK'ya suç duyurusunda bulundu.

Savcı Takçı adına suç durusu ve dava dilekçesini veren avukatı Alpdeğer
Tanrıverdi, müvekkilinin hedef gösterilerek nefret söylemi ile kişilik haklarına saldırı yapıldığını ileri sürdü. Yazılı ve görsel medyada çıkan asılsız haberlerin yanı sıra kamuoyunda algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını öne süren Tanrıverdi, buna karşı ceza ve özel hukuktan kaynaklanan haklarını kullandıklarını söyledi. Tanrıverdi, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde yaptığımız suç duyurularına ek olarak bağımsız ve tarafsız Türk Yargısı'na olan inancımız doğrultusunda 100 bin liralık manevi tazminat davası açmış bulunuyoruz" dedi.

Avukat Tanrıverdi, müvekkili Savcı Aziz Takçı için açtığı tazminat davası için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mart 2014'de AK Parti İl Binası'nda TRT kanalları tarafından ortak olarak yayınlanan programı, 20 Ocak 2014'de Ankara Esenboğa Havalimanı'nda yapılan basın toplantısını, 16 Şubat 2014'de İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi temel atma töreni, 15 Mart 2014'de Adana mitingi ile 8 Nisan 2014'de AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmaları kanıt olarak gösterdiklerini söyledi. Avukat Tanrıverdi, verdikleri dilekçede ayrıca, söz konusu konuşmalarda müvekkiline hitaben sürekli olarak 'Paralel savcı', 'Casus', 'Vatan haini', "Alçak" gibi ithamlarda bulunulduğunu öne sürdü.

Avukat Tanrıverdi, Savcı Takçı hakkında çıkan haberler dolayı, 2 gazete hakkında da suç duyurusunda bulunarak, 15 bin lira tazminat davası açtıklarını söyledi.
POLİSLERİ SORGULAYANLARA DA SUÇ DUYURUSU

Yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili Adana'da haklarında dava açılan Emniyet Müdürü eski Yardımcısı İ.B. ile Evrak Arşiv Şube Müdürü E.Y.'nin avukatı İsa Ayanoğlu, soruşturmayı yapan Başsavcı Vekili Ali Doğan ile şüphelileri tutuklayan 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi İbrahim Sağır hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 2'inci Daire Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Ayşanoğlu, "Dosya kapsamında kanuna açıkça aykırı olan işlemler" olduğu iddiasında bulundu.
FEZLEKE İŞLEME KONULMADI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce Kırıkhan'da durdurulan ve MİT'e ait olduğu ileri sürülen TIR'larda arama yapmak isteyen savcıya Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın baskı yaptığı iddiası ile hazırlanan dosya Başsavcılık'ça Meclis'e gönderilmeyip iade edilen fezlekeye ilişkin olarak da takipsizlik kararı verilmişti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV