banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
26 Nisan 2024 Cuma

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin 62’nci hükümeti

Türkiye Cumhuriyeti’nin 62’nci hükümeti

30 Ağustos 2014 Cumartesi 12:40
Türkiye Cumhuriyeti’nin 62’nci hükümeti
banner263
Abilerle yeniler aynı kabinede
Türkiye Cumhuriyeti’nin 62’nci hükümeti
Beylikdüzü Tabela Neon
Eski isimlerin büyük oranda korunduğu yeni kabineye, 4 yeni isim geldi. En dikkat çeken nokta ise ‘ağabeyler’ ve ‘yeniler’ olarak adlandıran iki grubun temsilcilerinin de kabinede yer bulması oldu

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle Başbakan olan Ahmet Davutoğlu, dün Köşk’e çıkarak yeni kabine listesini sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından Davutoğlu, yeni kabinesini açıkladı. Kulislerde kabinede çok büyük değişiklikler olmayacağı konuşuluyordu. Nitekim eski isimler büyük oranda korundu. 4 yeni isim girerken, 3 bakan da kabine dışı kaldı. AK Parti içinde ‘Ağabeyler’ ve ‘yeniler’ olarak anılan iki grubun kabinede yerlerinin ne olacağı da merak konusuydu.
Arınç da var Akdoğan da

Davutoğlu, her iki gruptan temsilcilerin de kabinede yer almasını uygun buldu. ‘Ağabeyler’ grubunun en önde gelen ismi, parti kurucularından Bülent Arınç yeniden Başbakan Yardımcısı olarak belirlendi. ‘Yeni isimler’ arasında bulunan Yalçın Akdoğan’ın da kabineye girmesi dikkat çekti. Bülent Arınç’ın Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki AK Parti’deki yeni isimlere hitaben yaptığı “yeni yetmeler” çıkışına, isim vermeden yanıt veren kişi de Yalçın Akdoğan olmuştu.
Dışişleri Çavuşoğlu’nun

Kulislerin en çok ilgilendiği bakanlık ise Davutoğlu’nun Başbakan olmasıyla boşalan Dışişleri’ydi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ismi bu koltuk için yoğun olarak geçti. Ancak Davutoğlu kendisine halef olarak, 25 Aralık 2013’teki kabine revizyonunda AB Bakanı ve Başmüzakereci olan Mevlüt Çavuşoğlu’nu seçti. Çavuşoğlu’ndan boşalan AB Bakanlığına ise Volkan Bozkır getirildi.
Ekonomide Babacan’la devam

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da konuşulan isimler arasındaydı. Babacan’ın gidip gitmeyeceği en çok tartışılan konu olmuştu. Davutoğlu Babacan’la devam etmeye karar verdi. Böylece Başbakan Erdoğan’ın ekonomi bakanlarına hiç dokunmamış oldu. Zira, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de yerlerini korudu.

Çözüme yeni koordinatör

Davutoğlu kabinesindeki en dikkat çekici değişiklik ise, çözüm sürecinin koordinatörlüğünü yürüten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın gitmesi oldu. Atalay’ın bu görevini Erdoğan’ın Başbakanlık dönemindeki en yakın çalışma arkadaşlarından, Başbakan Yardımcısı göreviyle Davutoğlu kabinesine giren Yalçın Akdoğan’ın yürütmesi bekleniyor. Akdoğan, çözüm sürecinin fikri mimarlarından biri olarak biliniyor.
DAVUTOĞLU REKOR KIRDI

2 dakika 13 saniye

Köşk’ten saat 13:30’da yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımız, Davutoğlu Başkanlığında kurulan 62’nci Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onaylamışlardır” denildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan hükümeti kurma görevini alan Ahmet Davutoğlu da yeni kabineyi açıkladı. Kürsüye gelir gelmez kabineyi açıklayıp hiçbir soru almadan salondan ayrılan Davutoğlu konuşmasını 2 dakika 13 saniyeyle rekor sürede bitirdi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV