banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Türkiye PYD ve IŞİD’i vurdu

Ankara, Suriye'de Türkiye'nin güney sınırında hayata geçirilen "Kürt kuşağı"na karşı harekete geçti. Bu çerçevede, Menbiç'in kuzeyindeki PYD-YPG mevzileri, Cerablus'ta ise IŞİD mevzileri TSK tarafından Türkiye tarafındaki obüslerle vuruldu.

22 Ağustos 2016 Pazartesi 22:23
Türkiye PYD ve IŞİD’i vurdu
banner304
Türkiye PYD ve IŞİD’i vurdu

Ankara, Suriye'de Türkiye'nin güney sınırında hayata geçirilen "Kürt kuşağı"na karşı harekete geçti. Bu çerçevede, Menbiç'in kuzeyindeki PYD-YPG mevzileri, Cerablus'ta ise IŞİD mevzileri TSK tarafından Türkiye tarafındaki obüslerle vuruldu.

Bombardıman, Türkiye’nin güney sınırında PYD-YPG ağırlıklı grupların Menbiç’ten sonra Cerablus’a yönelik operasyonlarına karşı attığı ilk adım oldu.

AMERİKALI GENERAL’E BİLGİ VERİLDİ, OBÜS SALDIRISI BAŞLADI

Türkiye, Suriye’de bir yandan IŞİD’e, diğer yandan YPG’ye yönelik obüs harekatını, Ankara’yı ziyaret eden ABD’nin Avrupa’daki kuvvetlerinin komutanı General Curtis Scarpiotti ile temaslardan sonra başlattı. Aynı zamanda NATO’nun Müttefik Kuvvetler Başkomutanı da olan Scarpiotti’yi Ankara’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ağırladı. General Scarpiotti’ye, Türkiye’nin Cerablus’ta izleyeceği politikanın ayrıntıları aktarıldı, operasyon konusunda bilgi verdi.

HEDEF: KÜRTLERDEN ÖNCE CERABLUS’U ALMAK

Ankara, Suriye sınırında Türkiye’yi güneyden kuşatacak “Kürt koridorunun” tamamlanmasının önündeki son engel olarak Cerablus’u görüyor. Bu çerçevede, PYD-YPG ağırlıklı güçlerin Cerablus’u IŞİD’den ele geçirmeden önce, bölgenin Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye ordusu tarafından kontrol altına alınması planlanıyor.

Yine Suriye sınırındaki stratejik öneme sahip Menbiç’i ele geçiren PYD-YPG, bir sonraki hedefin Cerablus olduğunu açıklamıştı. İşte bu açıklama, Türkiye’yi de harekete geçirdi. Plan, sınırda “Kürt koridoru” önündeki son “kale” olan Cerablus’un, PYD-YPG güçlerinden önce Türkiye’nin desteklediği Suriyeli muhalif gruplar tarafından IŞİD’den alınması.

Türkiye’nin de destek verdiği Özgür Suriye ordusu, Cerablus’u almak için operasyon hazırlığını hafta sonunda açıklamıştı. Bu operasyona,TSK unsurlarının da karadan obüslerle destek verdi. Önümüzdeki dönemde, TSK’nın özgür Suriye Ordusu’nun Cerablus operasyonuna havadan uçaklarla da destek verebileceği ifade edildi.
Türkiye’nin Rusya ile vardığı uzlaşmanın ardından, Ankara’nın Suriye’de daha aktif olması bekleniyordu. Cerablus operasyonunun Türkiye’nin Suriye’deki etkinliğini arttırmak için ilk adımı olacağı ifade ediliyor.

PYD’YE “MENBİÇ’TE OLDU-BİTTİYE İZİN VERİLMEZ” MESAJI

TSK, Cerablus’ta IŞİD mevzilerine yönelik obüs saldırısının bir benzerini ise, Mebniç’in kuzeyinde PYD-YPG güçlerine karşı düzenledi. Burada da amaç, Türkiye’nin sınırında bir “oldu-bittiye izin vermeyeceği” mesajını Suriyeli Kürtler başta olmak üzere, tüm dünyaya vermek.

Türkiye, IŞİD’in Menbiç’ten temizlenmesi aşamasında PYD-YPG’nin rol oynamasına ses çıkarmamış, ancak Menbiç’in temizlenmesinin ardından buraların Kürt güçlerine bırakılamayacağını ABD’ye bildirmişti. ABD yönetimi de Türkiye’ye bu konuda güvence vermişti.

Türkiye’nin Menbiç’teki YPG mevzilerine yönelik obüs saldırısı, bu güvenceyi hatırlatmayı da amaçlıyor.

BAŞBAKAN, MUHALEFETE CERABLUS BİLGİSİ VERDİ

Başbakan Binali Yıldırım da, Suriye sınırında yaşananlar, kurulmakta olan “Kürt koridoru” ve hükümetin alacağı önlemler konusundaki ayrıntıları TBMM’deki iki muhalefet partisi liderine, Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen güvenlik zirve toplantısında aktardı.

Edinilen bilgiye göre Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı toplantıda, TSK’nın da destek verdiği, Özgür Suriye Ordusu’nun Cerablus operasyonu hakkında bilgi verdi.

CHP’Lİ YILMAZ: HÜKÜMET KÜRT KORİDORUNA GÖZ YUMDU

CHP’nin Dış politikadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da, hükümetin “Kürt koridorunu engellemek için harekete geçtiğini” açıkladı. Yılmaz, “Hükümet PYD koridorunu engellemek için Cerablus’u IŞİD’den PYD almadan önce muhaliflere aldırmak istiyor. Ama bundan da birşey çıkmayacak. Zira hükümet 6 aydır koridora göz yumdu ve sınırımızda çok büyük alan bugün PYD’nin elinde” dedi.

GAZİANTEP VALİLİĞİ “GEÇİCİ GÜVENLİK BÖLGESİ” İLAN ETTİ

Türkiye’nin Suriye sınırında yaşanan son hareketlenmeler üzerine aldığı bir başka önlem ise, Gaziantep Valiliği’nin sınırtda yaklaşık 10 kilometrelik alanda “geçici güvenlik bölgesi” ilan etmesi oldu. Valilik, hafta sonunda yaptığı açıklamada, Beşkılıç ve Türkyurdu arasında ilan edilen bölgeye 15 gün boyunca araç ve sivil girişi yasaklandığını açıklamıştı.


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV