banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Türkiye'de parmak iziyle pasaport kontrolü dönemi başladı

Türkiye'de ilk kez Atatürk Havalimanı'nda parmak iziyle pasaport kontrolü yapılıyor.

24 Ağustos 2014 Pazar 14:41
Türkiye'de parmak iziyle pasaport kontrolü dönemi başladı
banner299
Türkiye'de parmak iziyle pasaport kontrolü dönemi başladı
Türkiye'de ilk kez Atatürk Havalimanı'nda parmak iziyle pasaport kontrolü yapılıyor.
Atatürk Havalimanı'na geliş ve gidiş katlarında ikişer adet yerleştirilen bankolardan deneme amaçlı geçişlerin Eylül ayı içerisinde başlatılması öngörülüyor.
Büyük Tabela Neon

PARMAK İZİYLE KONTROL

Deneme önce dış hatlar terminalini gidiş yönünde 2, geliş yönünde de 2 biyometrik kabin olmak üzere üç ay sürecek. Daha sonra sistem başarılı olursa, gidiş ve geliş yönünde 4'er biyometrik kabin daha ilave edilecek. Önümüzdeki yıl sonunda ise sayı gidişte 12, gelişte de 12'ye çıkacak.
ÖNCE ÇOK UÇAN 10 BİN KİŞİ

Ancak deneme aşamasındaki sistemin doğru sonuç verebilmesi için uygulama yapılacak yolcuların bilgilerinin kayıtlı olması gerekiyor. Bu aşamada Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile sık sık yolculuk yapan, emniyette parmak izi bulunan ve sayıları 10 bini bulan yolcudan yararlanılacak. Bir Türk firmasının ürettiği ve henüz yapım aşamasındaki biyometrik kabinlerin ön testleri devam ediyor. Testlerde kabinlerden bir yolcu 21 saniyede geçiyor. Sistemin havalimanıda kurulması halinde bu sürenin 15 saniyeye indirilmesi hedefleniyor.
YÜZ TANIMA SENEYE

Bunun bir üst aşaması olan yüz tanıma sisteminin de, önümüzdeki yılın Ekim-Kasım aylarına doğru kullanıma geçirilmesi bekleniyor.

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV