banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Van için yeni deprem uyarısı

UDİM Müdürü Kalafat, bundan sonraki süreçte bölgede yeni depremler olabileceğinin altını çizdi.

10 Kasım 2011 Perşembe 14:14
Van için yeni deprem uyarısı
banner311
Van için yeni deprem uyarısı
UDİM Müdürü Kalafat, bundan sonraki süreçte bölgede yeni depremler olabileceğinin altını çizdi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, Van'ın Edremit ilçesinde meydana gelen depremin büyük bir deprem sonucu, bölgedeki gerilme yani deprem aktivitesinin değişmesi sonucunda oluşmuş bir deprem olarak nitelendirilebileceğini belirterek, ''Bundan sonraki süreçte de, burada bir takım parçalar var çoğu kırıldı, enerjilerini boşalttı ama bu bölgede yine bu tür depremlerin olma olasılıkları var'' dedi.

DEPREMİN ŞİDDETİ 5.6
Rasathanede düzenlenen basın toplantısında konuşan Kalafat, dün akşam saat 21.23'te Van'da yerel büyüklüğü 5.6 olan orta büyüklükte bir deprem meydana geldiğini hatırlatarak, depremin dış merkezinin Van ili Edremit ilçesi yakınları olduğunu ve Van'a 12 kilometre, Edremit ilçesine de 3 kilometre uzaklıkta olduğunu kaydetti.

"5 VE ÜZERİ YENİ DEPREMLER OLABİLİR"
Depremin orta büyüklükte olduğu halde Van merkeze yakın olduğu için hasarlı binalarda hasarın artmasına ve yıkımlara yol açtığını kaydeden Kalafat, ''Deprem sonrası aktivitenin dağıldığı bölge kabaca ana depremin etkilediği fay düzleminin belirtmektedir. Ancak bu düzlemin etrafında yer alan ilişkili fayların gerilme transferi nedeni ile tetiklenebilmesi ve büyüklüğü 5 ve üzeri depremler üretmesi mümkün olup, Edremit-Van depremi bu çerçevede değerlendirilmektedir'' dedi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV