banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Van'da bombalı saldırı: 6 şehit

Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin yola döşediği patlayıcı zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi, aralarında bir binbaşının da bulunduğu 6 asker şehit düştü.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 09:28
Van'da bombalı saldırı: 6 şehit
banner312
Van'da bombalı saldırı: 6 şehit
Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin yola döşediği patlayıcı zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi, aralarında bir binbaşının da bulunduğu 6 asker şehit düştü.


Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin yola döşediği patlayıcı zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi, aralarında bir binbaşının da bulunduğu 6 asker şehit düştü, 3 asker de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Soğuksu Köyü, Gülizar mezrası yakınlarında teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, askeri zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.

Olayda araçta bulunan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur ve 3
asker şehit düştü, 1'i ağır 4 asker de yaralandı.

Yaralı askerlerden durumu ağır olan birinin daha şehit olmasıyla şehit sayısı 6'ya yükselirken, yaralı 2 asker ise tedavi altına alındı.

GENELKURMAY’DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Yelken Bayrak

Genelkurmay Başkanlığı, Van Çaldıran - Ağrı Doğubayazıt karayolunu kesip araçları ateşe veren teröristlere müdahale için giden zırhlı araca yönelik düzenlenen 6 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

"24 Mayıs 2016 Salı günü Van Çaldıran-Ağrı Doğubayazıt karayolununun bölücü terör örgütü mensupları tarafından kesilerek 10 TIR’ın yakılması olayına müdahale etmek maksadıyla saat 17.00’de bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı sevk edilmiş, karadan ve havadan takviye birlikler ile teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

TERÖRİSTLER AYNI BÖLGEDE 6 TIR'I ATEŞE VERMİŞTİ

Terör örgütü PKK mensupları aynı bölgede sabah saatlerinde durdurdukları 6 tırı ateşe verdikten sonra kaçmıştı. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatılmıştı. Terör saldırısı nedeniyle Çaldıran-Doğubeyazıt karayolunda güvenlik gerekçesiyle trafik bir
süre kontrollü sağlanmıştı.

MUĞLA VE NEVŞEHİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur'un Muğla'daki kardeşine şehadet haberi iletildi. Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla İl Jandarma Komutan Vekili Albay Selahattin Özenli, şehit Binbaşı Cesur'un Muğla'nın Menteşe ilçesi Menteşe Kooperatifleri'ndeki evine giderek kardeşine şehadet haberini verdi.

Bu sırada ambulans ve sağlık ekipleri, şehit yakınları için evin önünde hazır bekletildi. Haberi alan şehit Cesur'un kardeşi Muğla Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Volkan Cesur, gözyaşı döktü.

    Şehit Binbaşı Kıvanç Cesur

Haberin ardından Cesur'un evinin balkonuna Türk bayrakları asıldı. Mahalle'deki vatandaşlar da evlerine Türk Bayrakları astı.

Şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen’in acı haberi, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde oturan ailesine verildi. Şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen’in Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesi Çayırbağ Küme evlerinde oturan ailesine acı haber, Hacıbektaş İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Boyacıoğlu tarafından verildi.

Acı haberin ardından anne Zehra Türkmen sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçiren anneye sağlık görevlileri müdahale etti. 43 yaşındaki şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün acı haberi Bitlis'in Ahlat ilçesindeki babaevine ulaştı.

Van'ın Çaldıran ilçesinde teröristlerin bombalı tuzağı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün (43) Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan ailesine acı haber, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Zafer Bayram ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban tarafından verildi.

Tayini kısa bir süre önce İzmir'e çıkan şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül’ün emekliliğine az bir zaman kaldığı öğrenildi. Geçici görevle Van Çaldıran'da bulunan şehit Sarıgül'ün evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

    Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül

Şehit Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un acı haberi babaevine ateş düşürdü.

Van’da şehit düşen Ferdullah Kaygusuz'un acı haberini, Samsun Ayvacık İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Eren Yüksel, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Ünal, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ailesine verdi.

Acı haberi öğrenen aile sinir krizleri geçirirken, sağlık görevlileri aileye müdahalede bulundu. Van’da şehit düşen Ferdullah Kaygusuz'un babaevi Türk bayrakları ile donatıldı.

    Şehit Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz

Şehit Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş’ın Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Nurdağı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vahit Sağdıç, Emniyet Müdürü Hacı Mustafa Arslan ve askeri yetkililer, Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan şehit astsubayın babası Abdulmutallip ile annesi Elif Tıraş'ın evine giderek acı haberi verdi.

4 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olan 25 yaşındaki şehit Astsubay İbrahim Tıraş’ın diğer iki ağabeyinin de uzman çavuş olarak orduda görev yaptığı öğrenildi. Fenalık geçiren şehit astsubayın yakınları askeri yetkililer tarafından teselli edilirken, eve Türk bayrakları asıldı.

EŞİ 5 AYLIK HAMİLE

Şehit astsubayın geçtiğimiz yıl evlendiği eşi İpek Tıraş’ın ise 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit astsubayın 1 hafta önce tayininin Kahramanmaraş’a çıktığı ancak görev sonunu beklediği öğrenildi.

Şehit Astsubay İbrahim Tıraş’ın yarın Van'da yapılacak askeri törenin ardından Gaziantep’in Nurdağı ilçesine getirilerek, burada toprağa verileceği bildirildi.

Bitlis'te karakola taciz ateşi: 1 asker yaralı

Bitlis'te terör örgütü PKK mensuplarınca, Bölükyazı Jandarma Karakol Komutanlığına açılan taciz ateşi sonucu, bir asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde bir grup terör örgütü PKK mensubu, Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı Jandarma Karakol Komutanlığına taciz ateşi açtı.

Güvenlik güçlerinin ateşe anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, karakolda görevli bir uzman çavuş yaralandı.

Olay yerinden helikopterle alınarak Bitlis Devlet Hastanesine kaldırılan uzman çavuşun tedavisi sürüyor.

Karakola saldırarak olay yerinden kaçan teröristlerin yakalanması için, bölgede hava destekli operasyonların başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik sürdürülen operasyonda 25 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.





beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV