banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Yeni Türkiye logosu ne ifade ediyor

Saffron Brand Consultant tarafından tasarlanan Türkiye potansiyeli keşfet logosundaki 8 motif yükselişi gösteriyor

29 Eylül 2014 Pazartesi 15:58
Yeni Türkiye logosu ne ifade ediyor
banner264
Yeni Türkiye logosu ne ifade ediyor
Saffron Brand Consultant tarafından tasarlanan Türkiye potansiyeli keşfet logosundaki 8 motif yükselişi gösteriyor.
Türkiye potansiyeli (gücü) keşfet’ logosu Saffron Brand Consultant tarafından tasarlandı. Logoda Türkler’in tarihte kilim, halı, el sanatları, mimari gibi alanlarda kullandıkları kültürel motiflerden esinlenildi ve onlara çağdaş manalar yüklendi.
8 MOTİF 8 SİMGE

Buna göre logoyu oluşturan 8 motif; yükselişi, sinerjiyi, dünyayı, buluşmayı, doğu ve batıyı, inovasyonu, birlikteliği ve harmoniyi simgeliyor.
''OSMANLI İLE BAĞLANTISI VAR''

Logoyu değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, logodaki tasarımla ilgili olarak; “Gücü keşfet mesajı veriliyor. Kendi içimizde var olan farklılığı tutma manasına geliyor. Sembollerde Türkiye Selçukluları’nda kullanılan duvar süslemeleri ile Osmanlı zamanındaki çini süslemelerine bir gönderme yapılıyor. Turkuazdan da Osmanlı’daki çiniler arasında bir bağlantı olduğu anlaşılıyor” diye konuştu.
''MODERN ÇAĞRIŞIMI İFADE EDİYOR''

İpek Torun-Bahçeşehir Üniversitesi: Logoda genel motifler harmanlanmış durumda. Renk turkuaz olduğundan dolayı bizim kültürümüze hitap ediyor. Ama ‘Turkey’ kelimesinden çok fazla kültürlü dokumuzu da görebiliyoruz. Yani çeşitliliğe vurgu yapılmış. ‘Turkey’ in kalın yazılması da daha çağdaş bir çağrışımı ifade ediyor. Yeni logodaki 8 motif yükselişi gösteriyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV