banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Yıldırım'dan kritik MİT açıklaması

Son dakika haberlere göre, Başbakan Binali Yıldırım, MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmasını değerlendirdi.

25 Ağustos 2017 Cuma 14:57
Yıldırım'dan kritik MİT açıklaması
banner267
Yıldırım'dan kritik MİT açıklaması

Beylikdüzü Tabela

Son dakika haberlere göre, Başbakan Binali Yıldırım, MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmasını değerlendirdi. Binali Yıldırım, "Başbakan'a güvensizlik değil, cumhurbaşkanlığı sistemine uygun hale getirmeye amaçlı" dedi. MİT'in cumhurbaşkanlığına bağlanmasının ardından muhalefetten "Erdoğan, Yıldırım'a güvenmiyor" yorumları gelmişti.
Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
BAŞBAKAN'A GÜVENSİZLİK GİBİ BİR DEĞERLENDİRMEYE SOKMAK İYİ NİYETTEN YOKSUNDUR

MİT Müsteşarlığı'nın yasasıyla ilgili bir değişiklik oldu. MİT ile ilgili tasarrufu bundan böyle Cumhurbaşkanımız yapacak. 16 Nisan referandumunu da dikkate aldığımızda MİT Cumhurbaşkanlığı'na bağlanıyordu. Bu değişiklik 16 Nisan ruhuna  

uygun bir değişikliktir. Mevzuat içerisinde herkes kendine verilen görevi yapmak durumundadır. Bu meseleyi Başbakan'a güvensizlik gibi bir değerlendirmeye sokmak iyi niyetten yoksundur. Bizim kurumlarımızla ilgili bir sıkıntımız yok. Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olması demek Başbakanlık ve hükümetle ilişkilerinin yok olması anlamına gelmiyor. Bu değişiklik sadece MİT Müsteşarı'nın atanması ve görevden alınmasıyla ilgili hususları kapsıyor. Değişiklik yaparsanız o değişiklikle ilgili diğer hususlar da otomatik olarak gerçekleşmiş olur. Bu değişikliği detaylı olarak incelerseniz istihbaratın daha derli toplu, kapsamlı bir şekilde yer aldığını görürsünüz.

FETÖ'CÜLERE TEK TİP KIYAFET

Adalet Bakanlığı konuyla ilgili çalışmaları tamamlayamadı, çalışmalar devam ediyor.

"HALT ETMİŞ"

Halt etmiş, işine baksın. Kendi memleketinin işine baksın Türkiye'ye ayar vermeye çalışmasın. Hiç kimse Türkiye'ye ayar veremez. Türkiye'nin içişlerine kimsenin karışmaya hakkı yoktur. Önümüz bayram, biliyorsunuz bayram tatili de uzattık. Dolayısıyla vatandaşlarımız tatile gidecekler. Biz vatandaşlarımızdan bir kez daha yola çıkacak vatandaşlarımıza diyoruz ki siz siz olun kurallara uyun. Yorgun argın yola çıkmayın. Sevdiklerinize sağ salim ulaşın. Bayramınız acıya dönüşmesin. Yolların kralı yok, kuralı var.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV