banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
23 Nisan 2024 Salı

Dijital Yapay Zeka Mı

YSK vetosu Türkiye'yi karıştırdı!

SK’nın 12 bağımsız milletvekili adayını veto etmesinin ardından kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Van kent merkezinde olaylar çıktı.

19 Nisan 2011 Salı 14:50
YSK vetosu Türkiye'yi karıştırdı!
banner265
YSK vetosu Türkiye'yi karıştırdı!
YSK’nın 12 bağımsız milletvekili adayını veto etmesinin ardından kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Van kent merkezinde olaylar çıktı.
Van'da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığını iptal etmesini protesto eden grup, polise ve iş yerlerine taş ile molotofkokteyli attı. Taksim Meydanı'nda da toplanan grup YSK'nın veto kararına tepki gösteriyor. Van'da polis aracı devrildi, 2 polis yaralandı.

TAKSİM'DE DE PROTESTOSU
Taksim Meydanı'nda da gençler YSK'nın veto kararına tepki gösteriyor. Polis göstericilere tazyikli su sıkıyor. Olaylar devam ediyor. Toplanan grup Aksaray'a doğru yürüyecek.

2 POLİS YARALI
Van'da, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) bazı bağımsız milletvekili adaylarının adaylığını iptal etmesini protesto eden göstericilerin kurduğu barikata çarpan polis aracının devrilmesi sonucu 2 polis yaralandı.

Aralarında BDP'nin desteklediği Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığının YSK tarafından iptal edilmesine tepki gösteren grubun protestosu, kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi ile ara sokaklarda devam ediyor.

Soydan Kavşağı'nda bir araya gelen grup, caddedeki iş yerleri ile Türk Telekom İl Müdürlüğü binasına ve banka şubelerine molotofkokteyli atarak, ateşe verdi.

Ara sokaklara barikat kurarak yolları trafiğe kapatan ve park halindeki araçlara saldıran göstericilere, polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulundu. Bu sırada, göstericilerin kurduğu barikata çarpan polis aracının devrilmesi sonucu araçta bulunan 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, meslektaşlarının yardımıyla araçtan çıkartılarak hastaneye kaldırıldı.

Kentteki birçok esnafın kepenk kapattığı olaylarda çok sayıda vatandaş ile polis ve gösterici yaralandı.

Gösteriler, kentin çeşitli noktalarında devam ederken, Van Belediyesi önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, polisin müdahalesine tepki göstererek, darbedildiğini ve ceketinin yırtıldığını öne sürdü.

Üçer, “Bundan sonra kimse bizden iyi niyet beklemesin. Baskılara ve yıldırıcı politikalara karşı savunmamızı kendi çabamızla yapacağız” dedi.

Aralarında BDP'nin desteklediği Hatip Dicle, Leyla Zana, Sabahat Tuncel ve Gültan Kışanak'ın da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının adaylığının YSK tarafından iptal edilmesine tepki gösteren grup, BDP il binasının önünde toplandı.

Cumhuriyet Caddesi'nden Beşyol mevkisindeki İl Seçim Kuruluna doğru yürüyüşe geçen grupta bulunan maskeli kişiler, vitrinlerinde Türk bayrağı asılı bazı iş yerlerine ve banka şubelerine molotofkokteyli attı. Molotofkokteyli atılan iş yerleri ile banka şubelerinde yangın çıktı. Caddede güvenlik önlemi alan polislere taş, havai fişek ve molotofkokteyli atan gruba polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Bazı polisler, vatandaşlar ve göstericiler yaralandı. Ara sokaklara dağılan gruptan bazı kişilerin eylemlerini sürdürdüğü, bazılarının ise Van Belediyesinin önünde oturma eylemi yaptığı bildirildi.

VAN VE YÜKSEKOVA KARIŞTI
YSK’nın 12 bağımsız milletvekili adayını veto etmesinin ardından kepenklerin kapalı olduğu Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Van kent merkezinde olaylar çıktı. Polis göstericilere tazyikli su ve gözyaşartıcı bombayla müdahalede bulunuyor.

Dükkanların öğlen saatlerine doğru kısmen kapalı olduğu Van’da aralarında BDP’nin desteklediği milletvekili adayları Aysel Tuğluk, BDP’li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, Akkaprü ve Soydan kavşaklarından kent merkezine doğru, ’Kürdistan faşizme mezar olacak’, ’Kahrolsun AKP’, ’İntikam intikam’, ’Biji serok Apo(Yaşasın Başkan Apo)’ sloganları atarak yürüyüşe geçti. Bu sırada BDP’li belediyeye ait olan tüm araçlar da Valilik ve Adliye çevresinde klakson çalarak tur attı.

MASKELİ MOLOTOFÇULAR
Akköprü ve Soydan kavşaklarından yürüyüşe geçen gruplar, Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanarak yolu trafiğe kapattı. Bu sırada gurubun içerisinde olan yüzleri maskeli bazı kişiler, ellerinde taşıdıkları molotofkokteylerini banka şubelerine ve sağ sola atarak küçük çaplı yangınlar çıkarttı. Bu sırada molotoflardan biri de doğalgaz borusuna isabet etti. Çıkan yangın çevrede bulunanlar tarafından yangın söndürme tüpü ile söndürüldü. Bazı kişiler de taşlarla dükkanların camlarını kırdı.

4 GÖSTERİCİ YARALANDI
Polis, Cumhuriyet Caddesi’nde ilerleyen gruba bir süre müdahale etmedi. Ancak grubun ilerleyişini sürdürmesi üzerine polis müdahalede bulundu. Polis tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi. Bu olaylar sırasında 4 gösterici atılan taşlar sonucu yaralandı. Grup Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Belediye Binası önünde de oturma eyleminde bulundu.

YÜKSEKOVA’DA YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR
Sabah saatlerinde kepenklerin kapalı olduğu Yüksekova İlçesi’nde ise kalabalık Oslo meydanında toplandı. Kalabalık buradan da cezaevi kavşağına doğru yürüyüşe geçti. Kalabalık Şemdinli yolunu barikatlarla kapatıp burada oturma eyleminde bulundu. Bazı kişiler de ateş yakarak slogan attı. 5 dakikalık oturma eyleminin ardından kalabalığın tekrar şehir merkezine yürüyüşe geçmesi ve taş atmaya başlamaları üzerine polis müdahalede bulundu. Polis, göstericileri boyalı ve tazyikli su, gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalışıyor. Van ve Yüksekova’da olaylar sürüyor.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV