banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Zekai Aksakallı'nın görevden alınmasıyla ilgili yeni iddia

Darbe girişiminin engellenmesinde aktif rol oynayan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın, görev yerinin değiştirilmesi beraberinde birçok söylentiyi de getirdi.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 09:29
Zekai Aksakallı'nın görevden alınmasıyla ilgili yeni iddia
banner264
Zekai Aksakallı'nın görevden alınmasıyla ilgili yeni iddia
Beylikdüzü Tabela
Darbe girişiminin engellenmesinde aktif rol oynayan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın, görev yerinin değiştirilmesi beraberinde birçok söylentiyi de getirdiğini belirten Mehmet Yılmaz, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olarak görev yapan 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in, Malatya’daki soruşturmayı yürüten savcıya verdiği ifadenin Aksakallı’nın görev yeri değişikliğine yol açıp açmadığını sordu.
GENELKURMAY KARARGÂHI TARAFINDAN ÖNERİLMİŞ

Darbe girişiminin engellenmesinde aktif rol oynayan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın, görev yerinin değiştirilmesi beraberinde birçok söylentiyi de getirdi. Cumhurbaşkanı’nın ifadelerinden anlaşılıyor ki bu tayin, Genelkurmay Karargâhı tarafından önerilmiş, Cumhurbaşkanı ve Başbakan da bunu uygun görünce atama gerçekleşmiş.

Korgeneral Aksakallı, darbe girişiminin önlenebileceğini düşünen ve bunu  

ifadelerinde açıkça söyleyen iki üst düzey komutandan biri. Genelkurmay Başkanlığı’nın darbe ihbarını alınca, birliklerin terk edilmemesi emrini vererek, girişimi kışlada boğdurabileceğini düşünüyordu. Nedenlerden birisi bu olabilir.

Genelkurmay Başkanı’nın son kararı vermekte yetersiz kaldığının altını çizen bir ifade bu. Nitekim, Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı dışındaki kuvvet komutanlarını bile durumdan haberdar etmedi. Ona da ne olduğunu tam olarak söylemedi. Kara Havacılık’a bir göz atması emri verdi. Hava Kuvvetleri komuta kademesinin önemli bölümünün darbeciler tarafından derdest edilmesi, bu nedenle mümkün olabildi.

Bir de darbe girişimi sırasında Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olarak görev yapan 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in, Malatya’daki soruşturmayı yürüten savcıya verdiği ifade var.

'HANIMINI TESKİN ETMEKLE MEŞGUL OLDUĞUNU’ İFADE ETTİ

Şöyle anlatıyor: “Beni telefondan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı aradı. Bana ‘kendisinin kaçırılmak istendiğini, kurtulduğunu, şu anda evde olduğunu, karargâhının ise işgal edilmiş olduğunu’ ifade etti. Ben de hemen karargâhına gitmesini, karargâhı temizlemesini söyledim. Kendisi ‘dışarıdan çatışma seslerinin geldiğini, çıkacak durumda olmadığını, hanımını teskin etmekle meşgul olduğunu’ ifade etti. Ben de ‘özel kuvvetlere ait bir helikopterin geldiğini, şakayla karışık vaziyette infaza göndermişsin’ dedim. Ancak bu hususu bertaraf ettiğimizi ifade ettim. Kendisi bu hususta hiçbir yorum yapmadı. Bu görüşme kendisinin beni cep telefonundan araması ile gerçekleşti. Bu tür bir görüşme mutad bir görüşme değildir.”

Acaba, Korgeneral Aksakallı’nın görev yeri değişikliğine yol açan nedenlerden biri de bu ifade mi?

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV