banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Habercilik Değişiyor!

01 Haziran 2017, 05:02
Habercilik Değişiyor!
adnan eren

Habercilik Değişiyor!


Gazetecilik günümüzde sosyal medyanında ön plana çıkması ile bir tık daha ön plana çıkmaya başladı. Evet Gazetelerin yerini artık internet haber siteleri yer almaya başladı.Bu serüvene aslında ilk başladığımız yıllarda çok az kişi internet ortamında olduğu için belli başlı kişiler vardı.

Onlardan biri Ufuk Güldemir'di belki şu an içinizde bu ismi bilmeyenler olabilir ama şu an ekranlarda haberleri açtığımız ulusal Haber Türk kanalının sahibi ve ilk internet haber sitelerinden biri olan Haber Türk'ün baş yazarı idi.Habertürk'ü Ufuk Güldemir bir avuç idealist arkadaşıyla kurduğu günlere bakarsak çok sular aktı o dünyadan. Bugün medyadaki çok kişiye göre "Habertürk demek Ufuk Güldemir demektir." Rahmetli Güldemir Habertürk sitesinde "Analiz" köşesini yazardı. Yazdıkları ses getirir, tartışılırdı. Sonra...
Ufuk Güldemir vefat etti. Habertürk satıldı.

O günlerde bizde internette yayıncılık hayatımıza başladık o günlerde bize gülen deli bunlar diyenler bu günlerde şaşkın şaşkın bizlerin haberlerini okuyup, gelişen teknoloji sayesinde haberleri izleyerek şok içinde kalmaya devam ediyorlar.

Gazetecilik biçim değiştiriyor
Djital dünya habercilikte devrim yaratırken bizler ilk yola çıktığımızda site alt yapıları ile uğraşıyordur.Tabi sistemleri çözmek veya alt yapıyı oluşturmak büyük süreç oldu ama bu alanda ilerledikçe şunları gördük. İlk Bilgisayarlarımızda CD room bile yoktu disketlerle yazılar taşınırdı. Sonra CD room'lar geldi peşinden flaş bellekler ve son sistem teknolojik video kayıt cihazları ve bunların hepsi artık cep telefonlarına toplandı.

Bu günlerde HD çekimleri konuşurken ülkemiz insanları bizler bu teknoloji içinde 4K çekimler yapmaya başladık bile diyorum ya hızlı gidiyoruz tam gaz kayıt altında.

Videolar haberler sosyal ağlarda yayıldıkça milyonlara haber ulaşmaya devam ediyor. Birde haberlerde işlenen tema ulusal boyuta yansıyorsa tüm dünya bir tık üzerinden haberlere ulaşması ile gündem yaratılıyorsa teknoloji hızının kuvvetini gösteriyor.

Gazeteciler, Haberciler, Bomba haberleri ile gündem yaratırken bir video, bir fotograf, bir anlık çekim büyük haber olarak dönüyor Haber sitelerine, TV kanallarına ve gazetelerde boy boy manşet oluyor.

İnternet alanı ile gelen özgürlük haberde kısıtlamaları kaldırabiliyor.Örneğin bir gazetede baskıya hazırlanan gazete sayfasında bulunan alan için iyi bir mizanpaj şartken. İnternet sayfalarında yazının boyu, içeriği görseller çok daha fazla yansıtılabiliyor.

Büyük Haber olarak eskilerden yenilere bir izlenim aktarmak geldi içimden. Ufuk abimiz "Ufuk Güldemir" haber türk içerisinde hasta olduğunda kanserle savaşında Gazete içerisinde koşu bandı koymuş spor yaparak yenmeye çalışmıştı hastalığını ve hiç bir zaman bırakmamıştı Kaptanlığını ruhu şad olsun mekanı cennet olsun...

Evet bazen nostalji içerisinde bu abilerimizi anmadan geçemiyorum. Birde haberin nabzını iyi yoklayan biri vardı. Sokaklar ondan sorulurdu. Hatta meslek hayatımda ilk saldırıya uğradığımda hasta hali ile beni arayarak geçmiş olsun diyen Savaş Ay abimiz vardı. A Takımının kaptanı yürek adamı onuda anmadan geçemedim yazımın sonu gelmeyecek gibi ama hatırlıyorumda Zenit fotoğraf makinesi ile çekilen siyah beyaz fotograflarında tadı hatıralarda.

Şu anı yaşıyoruz ve teknoloji devrimleri ile gelmeye devam ediyor. Bir süre sonra habercilik dahada hızlı gelişecek süprizleri ile bizde bu habercilik dünyasında gazeteci olarak haberci anlayışımız ile tam gaz yayınlarımıza devam edeceğiz.

Unutmayın en hızlı iletişim şekli şu an internet yakında daha farklı bir sanal gerçeklik tasarımı geliyor.Artık haberlerin içinde olabilir, 3D sinema boyutunu gerçek haberlerin içinde yaşayabilirsiniz. 4K tvler yayınlarına başladı teknoloji son gaz yeni yüzünü göstermeye devam ediyor.Bizde Büyük Haber olarak bu teknolojik hız içerisinde son sistem yenilenme ile sizlere süpriz ataklar yapabiliriz.

Haberle kalın bizle kalın her zaman "Büyük Haber" bir tık ötede.



tabela


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV