banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Halkkart’ın İadesi Ne Zaman Yapılacak?

31 Mart 2011, 14:38
Halkkart’ın İadesi Ne Zaman Yapılacak?
Sevim MURAT
Halkkart’ın İadesi Ne Zaman Yapılacak?
Tüketicinin Halkkart almak için ödediği 8 TL depozitoyu değerlendiren Sivil Toplum ve Diyalog Merkezi Genel Koordinatörü Sevim Murat; “ söz verildiği gibi 6 ay sonra kullanım olarak iade edilmelidir ” dedi.
STDM Genel Koordinatörü Sevim Murat konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkan seçildikten sonra Menderes Türel’in uygulamaya koyduğu ve herkesin 10 TL ödediği ve henüz geri alamadığı Antkart’ı iptal ettirerek yerine Halkkart’ı getirtmiştir.  Bu kartta 2 alternatif söz konusudur.

1-    8.- TL ödeyemiyorsan ödemesi olmayan Plastik olmayan Halkkart alacaksın ve dolum yaptırttığın kadar ödeme yapacaksın.

2-    8.- TL ödeyip plastik kart alacaksın ve ödemiş olduğun 8.- TL yi 6 ay sonra kullanım olarak geri alacaksın.

Bu duruma göre bundan sonra Antalyalılar, toplu taşıma araçlarında bu kartları kullanacaklardır. Kullanmazlar ise fazladan ücret (1.75TL ) ödeyeceklerdir. Kartlı binişlerde vatandaş dolmuşta 1.50 TL, otobüste 1.40 TL, tramvayda 1.30 TL ödüyor.

Son zamanlarda 8 TL’nin iadesi konusunda bilet satış gişelerindeki görevliler, 6 ay sonra ödenecek kart paralarının 1 yıl sonra iade edileceğini belirtmektedirler. Bu söylentilerin doğruluk payını vatandaş bilmek istemektedir ve en doğal da hakkıdır. Aksi durumda vatandaş yine kandırıldığını düşünerek isyan edecektir.

Bu duruma mahal vermemek adına belediye ya da A–Kent firmasının vatandaşı aydınlatıcı, kesin bir bilgi vermesi icap etmektedir. Bu kartlar için ödenen 8 TL’ler başta gerçekten söylendiği gibi 6 ay sonra vatandaşa iade edilecek mi yoksa bir oyalamaca mı? Ayrıca Halkkart kullanımında ödenen 8 TL’ler için fiş/belge alınamadığından iadenin nasıl takip edileceği konusunda da Antalyalılar bilgi sahibi değildir.

Yetkililerin en kısa sürede gerekli açıklamayı yaparak vatandaşların tereddütlerini gidermelerini ve 8 TL depozitoların söz verildiği gibi ödenmesini istiyoruz.

Sevim Murat
STDM Genel Koordinatörü


web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV