banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Siverek'te eşekler buz tuttu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde soğuk ve karlı havada başıboş eşekler buz tuttu.

13 Aralık 2013 Cuma 09:07
Siverek'te eşekler buz tuttu
banner263
Siverek'te eşekler buz tuttu

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde soğuk ve karlı havada başıboş eşekler buz tuttu.
Gördükleri manzara karşısında şaşıran köylüler, eşekleri ahıra götürdü.
Siverek’e 35 kilometre uzaklıktaki Karlık Köyü’nde, dün geceden itibaren etkisi gösteren soğuk ve kar yağışı nedeniyle tarlalardaki başıboş 5 eşek buz tuttu.
Köyün 1 kilometre dışındaki boş "Beylikdüzü Tabela Neon" alanda soğuktan korunma içgüdüsüyle birbirine sokulup hareketsiz kaldıkları sanılan eşekler, köylüler tarafından ahıra götürüldü.
Siverek'te en yüksek sıcaklık -2 derece olarak ölçüldü.
Öte yandan Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kar nedeniyle köy yolları ve Siverek-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı.
Siverek ilçesinde etkili olan kar "AE Seo Yazılım" yağışı nedeniyle yaklaşık 40 köy ve mezra yolunda ulaşım sağlanamıyor. Siverek'te sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Siverek'e bağlı yaklaşık 40 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi yetkililerinin yol açma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Siverek Kaymakamı Hamza Erkal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kar yağışının devam ettiğini, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu. Öte yandan Siverek-Diyarbakır karayolu 44 kilometresinde aşırı kar yağışı ve tipi yüzünden karayolu ulaşıma kapanırken, araçlar mahsur kaldı. Siverek istikametinden Diyarbakır istikametine gitmekte olan araçlar ise yolun kapalı olduğu bilgisi üzerine tesislerde beklemeye başladı. Yetkililer kar yağışı ve buzlanmadan dolayı sürücülerin zincirsiz yola çıkılmaması uyarısında bulunuldu.
İşte şoke eden kareler...



Yoğun kar yağışı nedeniyle buz tutan başı boş eşekler, Siverek Belediyesi'nin oluşturduğu ekip tarafından toplanarak ahırlara götürüldü.
Buz tutan eşekler haberi, basında yer almasının ardından Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın talimatıyla 6 kişilik ekip oluşturuldu. Kurulan ekip, Karacadağ bölgesindeki Karlık Köyü yakınlarında buz tutan eşeklerin bulunduğu alana gitti.
Ekip tarafından buzlardan temizlenen ve veteriner hekim tarafından kontrol edilen 3 eşek, kamyonete bindirilerek ahırlara götürüldü. Yürüyemeyen bir sıpa ise görevliler tarafından kucaklanarak kamyonete bindirildi.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV