banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

HERKES BİZİ DİNLİYOR

28 Ağustos 2014, 22:45
HERKES BİZİ DİNLİYOR
Abdulkadir YILMAZ

HERKES BİZİ DİNLİYOR

Türkiye yıllardan beri gerek coğrafi konumu, gerek bölgedeki jeopolitik yeri ve önemi nedeniyle sürekli birileri tarafından dinlendiğine şahit olduk. Askeri casusluk davası, 17 Aralık ve 25 Aralık’tan sonra bu dinleme veya ses kayıtları daha bir fazlalaştı. Söz konusu tabeler internet ortamında bile paylaşıldı. En yetkili ağızlardan milli Güvenlik Toplantısında konuşulanların kayıt altına alınıp, başka ülkelere servis edildiğini öğrendik. Hükümet bu dinlemelerle ilgili yargı sürecini başlatmış ve halende devam etmektedir.

Biz daha bu olayların doğruluğu ile yanlışlığı arasındaki çıkmazda şaşkınlıktan boğulurken Almanya’daki bir ulusal gazete Alman İstihbarat servisinin Türkiye’yi dinlediğini yazdı ve Alman Hükümeti Başbakanı Angela MERKEL bu dinlemeleri doğrulamakla beraber Alman istihbarat örgütünün gizli tutulan çalışmaları hakkında bilgi veremeyeceğini söyledi.

Almanya dinlemeleri en yetkili ağızdan doğrulamasına rağmen konuya ilişkin açıklama yapan Milletvekilleri ve Bakanlar eğer iddialar doğruysa Almanya makamlarından izahat bekliyoruz demekle yetindiler.

Şimdi tarafsızca düşünelim,

Türkiye’yi dinleyen veya dinledikleri iddia edilen iç güçler hakkında gerek yargı tarafından gerekse hükümet tarafından ivedi bir şekilde Soruşturma ve Kovuşturma başlatılırken, dinlemeler dış güçler tarafından yapılınca hem de dinlemelerin doğruluğu yetkili kişiler tarafından doğrulanırken niye hiçbir yaptırım uygulanmaz, bırakın yaptırımı ne muhalefetten nede iktidar partisi tarafından konuya ilişkin hiçbir açıklama yapılmaz hiçbir somut adım atılmaz.

Burada akla iki şey geliyor.

Birincisi; Alman istihbarat örgütünün elinde dinlemelerden elde edilen ve Türkiye’ye karşı kullanılmasından korkulan bir bilgi veya koz var.

İkincisi ise;

Bu dinlemelere takılan kişiler dinlemeler sırasında ne konuşuyorlardı ki herkes sus pus oldu. Acaba çekindikleri bir şey mi? Var.

Alman gazetesi iddialarını bir adım daha ileri götürerek Almanya’nın Türkiye’yi 1976 yılından beri dinlediğini açıkladı.

Bu iddialar doğruysa (henüz yalanlanmadı) Türkiye elinde bu kadar teknoloji varken hiç mi fark etmedi bu dinlemeleri veya iç güçler tarafından yapılan dinlemeleri nasıl fark etti.

Ümidimiz bir an önce konuyla ilgili bir araştırma yapılarak kamuoyunun bilgilendirilmesidir.


Abdulkadir YILMAZ

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV