banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

HÜR AKIL, NAMUSLU VİCDAN, MERT İNSAN…

13 Mart 2014, 12:48
HÜR AKIL, NAMUSLU VİCDAN, MERT İNSAN…
Kasım KOÇAK
HÜR AKIL, NAMUSLU VİCDAN, MERT İNSAN…
İnsan akıl sahibi olmasından dolayı diğer canlılardan farklı, üstün ve sorumludur. Şayet insan vicdan özgür, adil ve namuslu değil ise o insan hür, dürüst ve mert olamaz. Aksine başkalarının elinde kör bir robot oyuncağı olmaktan, yönlendirilmekten, kullanılmaktan kurtulamaz. Yukarıda ki paragrafı neden yazdım? Dün defnedilen Berkin ELVAN’ın ölümü üzerine Türkiye genelinde aynı anda organize edilen gösteriler ve bu gösterilende ülkeyi UKRAYNA’ya çevirme niyet ve taktiklerinin ne kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekmek için yazıyorum. Akıl, mantık ve namuslu vicdanımız ile kendimiz basit sorular sormalıyız. Berkin kaç yaşında? 0 yaşta bir çocuk gezi eylemleri sırasında olayların, polisle çatışmanın ortasında ne arıyor? Ekmek almaya mı gidiyordu dediniz? Peki Berkin’in evi nerede? Polisle çatışılan ve vurulduğu yer nerede? Babasının DHKP C mensubu olduğu doğrumu? Berkin bu örgütün faaliyetlerine katılıyor muydu? DHKP C Suriye destekli, Suriye hesabına, Türkiye karşı savaşmıyor mu? Yıllarca pkk teröründe öldürülen yüzlerce çocuklar için neden aynı oranda, dün ki gibi toplumsal hassasiyet ve gösterilerde bulunmadık? Suriye’de Esat itinin kimyasal ve varil bombaları ile katledilen onbinlerce çocuklar için neden dün sokaktakiler Esat katilini hala kınamıyorlar? Esat köpeğini destekleyen DHKP C terör örgütünden korktuğunuz için mi Suriye de olanlara sessız, hatta Türkiye’yi suçluyorsunuz? Berkin’in yaşam ünitesinden fişinin çekilmesi ile birlikte aynı anda tüm Türkiye’de eylemlerin başlaması tesadüf mü? Berkin’in taputunda ki örtülü olan şey ne bayrağı idi? Dün Berkin’in cenazesi Feriköy mezarlığına defnedilince kadar İstanbul’ polis meydanları, caddeleri göstericilere bıraktı. Sabahtan defin töreninin bitimine kadar saatlerce DHKP C terör örgütü bayrak ve flamaları ile onların yönetiminde gerçekleşen eylemlerden ve definden sonra törenler, eylemler, olaylar bitmesi gerekirken gece boyunca İstanbul’u yakıp yıkan eylemciler Okmeydan’ında vatandaşlara saldırıp, AKP gençlik kolları üyesi 21 yaşında ki Burak Can KARAMANOĞLU’nu öldürdüler. Şimdi soruyorum AKP’li kitleler de çıksınlar mı sokağa? Burak CAN’ın kanının hesabını sorsunlar mı? Pensilvanya’lı Fethullah’ın Berkin için yayınladığı taziye mesajında DHKP C ye ve sokaklara selam, olaylara devam iması hissettiniz mi? Tayyip ERDOĞAN düşmanlığında DHKP C, CHP, SURİYE, İSRAİL VE NEO GÜLEN örgütünün ortak bir noktada buluştukları ve birlikte aynı hedefe ateş ettikleri algısı ve olgusu konusunda ne düşünüyorsunuz? Bu şekilde ki demokrasi dışı söylem, eylem, kavga, hakaret, küfür, aşağılama, sokakları yakma, yıkma ile kim, neyi, ne kadar kazanacak? Bu arsız, haksız, hukuksuz, vicdansız ve ihanete varan iç ve dış organize işler birlikteliği yol ve yöntem ile bu millet AKP ve Erdoğan etrafında daha çok toplanmıyorlar mı? Hür akıl ve namuslu vicdan ile mert insan olabılmek bu hayatta bir şey veya her şey olmaktan daha önemli ve daha güzel değil mi?

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV