banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Afete karşı bilinçlenme seminerleri başladı

Marmara Belediyeler Birliği ve AKUT’un işbirliği ile belediyelerde “Temel Afet Bilinci, Yangın ve Afette İlk Yardım” eğitimleri başladı.

01 Nisan 2012 Pazar 12:23
Afete karşı bilinçlenme seminerleri başladı
banner229
Afete karşı bilinçlenme seminerleri başladı

Marmara Belediyeler Birliği ve AKUT’un işbirliği ile belediyelerde “Temel Afet Bilinci, Yangın ve Afette İlk Yardım” eğitimleri başladı. AKUT gönüllülerinin ilk durağı ise Bağcılar Belediyesi oldu. Belediye personeline 50’şer kişilik gruplar halinde seminerler veriliyor.

Marmara Belediyeler Birliği, AKUT’la işbirliği yaparak belediye çalışanlarına yönelik, “Temel Afet Bilinci, Yangın ve Afette İlk Yardım” seminerleri başlattı. İlk olarak Bağcılar Belediyesi’nde başlayan seminerlere, belediye personelinden 50’şer kişilik gruplar katılıyor. Seminer kapsamında “Afet Yönetimi ve İlk Müdahale” ile “Mahalle Arama Kurtarma Gönüllülerini Güncelleme” eğitimleri de verilecek.

Organizasyondan ötürü AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’ye ve AKUT gönüllülerine teşekkür eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Belediyelere yönelik eğitimlere Bağcılar’dan başlanmasından oldukça memnunuz. Bu programın dışında, yine AKUT’un düzenlediği ve Marmara Belediyeler Birliği’nin desteklediği ‘AKUT, Hayata Devam Türkiye Projesi’ni de son derece önemsiyoruz. Toplumumuzu afetler konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan projeleri destekliyoruz” dedi.

MAHRUKİ: BİLİNÇSİZ İLKYARDIMI ÖNLEMEK İSTİYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan AKUT Başkanı Nasuh Mahruki de deprem, sel, yangın gibi afetlerde ilk 72 saatin, kurtarma çalışmaları, için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Zamanla yarışılan bu aşamada profesyonel kurtarma ekiplerine büyük iş düştüğünü ifade eden Mahruki, “Arama-Kurtarma Ekipleri müdahalesi mümkün olmadığı için Afet sonrasında kurtarılanların büyük çoğunluğu ilk 24 saat içinde çevreden yetişen, eğitimi ve ekipmanı olmayan yakınlar ve komşular tarafından gerçekleştirilmektedir. Eğitim ve ekipmanı olmayan bu kişilerin gerçekleştirdiği bu kurtarma çalışmaları esnasında da bilinçsizce ve yanlış müdahaleler, sağ kurtarılabilecek insanların ölümlerine veya ağır sakatlanmalara sebep olmaktadır. Bu bilinçsiz ilkyardımı önlemek istiyoruz ve bu konuda Marmara Belediyeler Birliği ile yaptığımız işbirliğini önemsiyoruz” diye konuştu.  

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV