banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Bağcılar’a yeni aile sağlığı merkezleri geliyor.

Bağcılar Belediyesi, ilçede sağlık sorununun yaşanmaması için aile sağlığı merkezleri yapıyor.

21 Haziran 2011 Salı 22:05
Bağcılar’a yeni aile sağlığı merkezleri geliyor.
banner322
Bağcılar’a yeni aile sağlığı merkezleri geliyor.
Bağcılar Belediyesi, ilçede sağlık sorununun yaşanmaması için aile sağlığı merkezleri yapıyor. Kısa süre sonra tamamlanarak hizmete açılması planlanan merkezlerde, acil servisten, muayene ve pansuman odalarına kadar her şey olacak.
Aile Hekimliği Uygulaması’na geçilmesi ile birlikte Bağcılar Belediyesi, ilçeyi Aile Sağlığı Merkezleri ile donatıyor. Mevcut 12 Sağlık Ocağı Aile Sağlığı Merkezi’ne dönüştürülürken, sağlık hizmetlerinde aksama olmaması için bunlara yenileri ekleniyor. Bağlar, Demirkapı, ve Mahmutbey aile sağlığı merkezlerinin inşaatı devam ediyor. Özellikle yeni inşa edilen aile sağlığı merkezleri küçük bir hastane gibi projelendirildi. Aile sağlığı merkezlerinin en büyüğü Demirkapı Mahallesi’nde inşa ediliyor. 743 metre kareden oluşan Demirkapı Aile Sağlığı Merkezi’nde 14 aile hekimi odası, laboratuar, pansuman ve aşı müdahale odası, doktor ve hemşire dinlenme odası, acil servis bulunuyor. Bağlar Aile Sağlığı Merkezi 433, Mahmutbey Aile Sağlığı Merkezi ise 285 metre kare… Sözkonusu merkezlerde de aile hekimi odalarından, pansuman ve aşı odalarına kadar her türlü bölüm yer alıyor.
SAĞLIKTA BÜYÜK RAHATLAMA YAŞANACAK
Bağcılar Belediyesi, Aile Hekimliği Uygulaması’na geçilmeden, “Her 20 bin nüfusa bir sağlık ocağı” sloganıyla nüfusu 20 bine kadar olan mahallelere bir, 20 binin üzerinde olan mahallelere iki sağlık ocağı yapmaya başlamıştı. Bu kapsamda, her mahalleye sağlık ocağı yapan Bağcılar Belediyesi, ilçede özellikle sağlık sorunu yaşanmaması için büyük bir adım atmıştı.
ÇAĞIRICI: SAĞLIK HERŞEYDEN ÖNCE GELİR
Sağlık yatırımlarını önemsediklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Kısa süre öncesine kadar, devlet hastanesinin dahi olmadığı bir Bağcılar’dan bugün ikinci devlet hastanesinin konuşulduğu bir Bağcılar’a geldik. Bu çok sevindirici bir gelişme” dedi.
Özellikle inşası devam eden aile sağlığı merkezlerini küçük birer hastane formatında planladıklarını ifade eden Çağırıcı, “Vatandaşlarımız hastaneye gitmek zorunda kalmadan, pek çok sağlık problemini, buralara gelerek aile hekimlerinin de yardımı ile çözebilecekler” diye konuştu.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV