banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

İftar sofrası Kazakistan’da kuruldu

Bağcılar Belediyesi, Kazakistan’da iftar sofrası kurdu.

10 Ağustos 2011 Çarşamba 01:06
İftar sofrası Kazakistan’da kuruldu
banner321
İftar sofrası Kazakistan’da kuruldu
Bağcılar Belediyesi, Kazakistan’da iftar sofrası kurdu. Kazakistan iftarlarının ilki Almaata’da kuruldu. Kazaklar, Türkler ve Ahıska Türkleri’ni bir araya getiren iftar sofrasına 600 kişi katıldı. Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, amaçlarının iki ülke arasında gönül köprüleri kurmak olduğunu ifade etti.
Türkiye’deki Ramazan coşkusu Kazakistan’a taşındı. Ramazan çadırı ve her mahallede kurduğu gönül sofralarıyla dikkat çeken Bağcılar Belediyesi, bir taraftan da geleneksel Kazakistan iftarlarına devam ediyor.
Kazakistan’ın farklı şehirlerinde iftar programları düzenlemek için bu ülkeye gelen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı başkanlığındaki ekip, ilk iftar sofrasını Kazakistan’ın en büyük şehri Almaata’da kurdu. Esperanza Restaurant’ta düzenlenen iftar programında, çok sayıda Kazak ile bu ülkede yaşayan Türkler bir araya geldi. Programa, Stalin döneminde Kazakistan’a sürgün edilen Ahıska Türklerinden de katılanlar oldu.
Kazakistan iftarlarını geleneksel hale getirdiklerini hatırlatan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, amaçlarının gönül sofraları kurarak, iki ülke arasında gönül köprüleri oluşturmak olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev arasında çok sıcak ilişkilerin olduğuna dikkat çeken Çağırıcı, iki ülke vatandaşları arasında da aynı sıcak ilişkilerin oluşturulması gerektiğini dile getirdi. “Her ne kadar ayrı düşmüş olsak da bir birimizin dilini yeterince anlayamıyor olsak da aynı duyguları paylaşıyoruz. Biz bir millet iki devletiz” diyen Çağırıcı, Kazakistan iftarlarına bu yıl Kırgızistan’ı da eklediklerini söyledi.
Progarama, Türikye Almaata Konsolos Muavini Mustafa Kara, Almaata Vali Yardımcısı Serik Seydumanov, Almalı Belediye Başkan Yardımcısı Manaphan Bekzatulı Hanseyitov ve Türk Kariyer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli de katıldı.
Bağcılar Belediyesi Almaata’nın ardından, yine bu ülkede, Çimkent ve Türkistan şehirleri ile Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te iftar programları düzenleyecek.
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV