banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA EŞİ BENZERİ BULUNMAYAN “DESTEK BAKKART”

BAKIRKÖY’DE DAR GELİRLİLER BELEDİYE’NİN DESTEK BAKKART’I İLE ALIŞVERİŞ ÖZGÜRLÜĞÜ YAŞAYACAKLAR

12 Nisan 2011 Salı 16:17
TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA EŞİ BENZERİ BULUNMAYAN “DESTEK BAKKART”
banner321
TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA EŞİ BENZERİ BULUNMAYAN “DESTEK BAKKART”

BAKIRKÖY’DE DAR GELİRLİLER BELEDİYE’NİN DESTEK BAKKART’I İLE ALIŞVERİŞ ÖZGÜRLÜĞÜ YAŞAYACAKLAR


Bakırköy Belediyesi dar gelirli yurttaşların insan onuru kırılmadan alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla “DESTEK BAKKART” uygulaması başlatıyor.

Bakırköy Belediyesi Yardım Sandığı’ndan yardım yapılanlar ve Aşevi’nden yemek alanlar ile Yeşil Kart sahiplerinin taranmasından sonra sisteme alınan 1.042 kişiye her ay düzenli olarak 200-250 ve 300 TL. kartlarına yüklenecek.
Ataköy’de düzenlenen toplantıyla basın mensuplarına “DESTEK BAKKART PROJESİ”ni açıklayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,Bakırköy’de kimse aç yatağa girmesin diye projeyi başlattıklarını belirterek,”İnsanlarımızın onuru kırılmadan alışverişlerini yapabilmeleri,bir elin yaptığı yardımı diğer elin görmemesi için Türkiye’de ve dünyada ilk kez yapılacak bir uygulama ile Bakırköy’de ekonomik durumu olmayan yurttaşlarımıza her ay düzenli olarak 200-250-300 TL tutarında bir yardım yapacağız. Bu kartla Bakırköy’de yoksul insan kalmayacak. Bu projemizle Bakırköy’de sosyal adaleti ve sosyal demokrasiyi ortaya koyacağız. Bu yardımları da özellikle evin kadınına ait olacak karta yapacağız.Her ayın 1’inde işçi-memur maaşlarını yatırır gibi düzenli olarak bu karta para aktarılmış olacak. Kart nakit kart özelliği taşıyor ve Türkiye’nin her yerinde bu kart geçerli olacak. Ayşe Teyze, G.Antep’e gittiği zaman bu kart ile torununa çikolata alabilecek.
Belediye bütçesi ve hayırseverlerin bağışlarıyla yapılacak yardım miktarı herkese eşit olmayacak.Evdeki engelli sayısı,öğrenci sayısı,evin kira olup olmadığı gibi kriterlere göre yardım miktarı belirleniyor. Bu amaçla belediye ekipleri yardım yapılacak kişilerin evlerini tek tek gezerek form doldurdu ve doldurulan bu formlar sisteme aktarıldı.
Destek Bakkart ile yapılan alışverişlerde alınabilecek ürünler tanımlı olacak. Destek Bakkart ile temel gıda alışveriş yapılabilecekken alkol ve sigara gibi ürünler alınamayacak. Katın üzerindeki çip ile alışveriş yapılabilecek temel gıda ürünleri ve temizlik malzemeleri tanımlı olacak. Destek Bakkart sahibi yurttaşımız markete gittiği zaman ezilip büzülmeden kasiyerin bile bilmeyeceği sistemle alışveriş özgürlüğünü yaşayacak. Ayrıca anlaşma yapılan market ve mağazalarda Destek Bakkart’ı olana ekstra indirimler de yapılacak.

Destek Bakkart Projesinin belediyeye yıllık maliyeti yaklaşık 3 ile 5 milyon Tl. arasında olacak. Bakırköy Belediyesi’nin yıllık bütçesinin 196 milyon lira olduğu düşünülürse bizim bütçemize maliyet oranı sadece %3-4 arasında olacak.Şu an için 1042 kişiyle uygulamaya başlıyoruz ama rakam daha da artacaktır. Ve kesinlikle kart sahipleri bankaya yıllık kart aidatı ödemeyecekler.”dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ,sorulan bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da projeden haberi olduğunu ve “uygulamanın Türkiye’ye örnek olmasını istediğini “ de açıkladı.

Öte yandan Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,Bakırköy’de belediyenin uygulamaları olan aşevi,ücretsiz dershane,ilköğretim ve lise öğrencilerine burs,ücretsiz ilaç,ücretsiz sağlık merkezleri hizmetlerine de devam edeceklerini ifade etti.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in Destek Bakkart tanıtım toplantısına gazetecilerin yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Bahri Şahin,Adalar Belediye Başkanı Dr.Mustafa Farsakoğlu,Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz,Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin,Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da katıldı.

 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV