banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Başakşehir halkı rezidansa karşı

Başakşehir’de Kiler grubunun planladığı rezidansın dere yatağına yapılacağı düşüncesinde olan halk, rezidansa karşı.

17 Temmuz 2012 Salı 14:00
Başakşehir halkı rezidansa karşı
banner299
Başakşehir halkı rezidansa karşı
Başakşehir’de Kiler grubunun planladığı rezidansın dere yatağına yapılacağı düşüncesinde olan halk, rezidansa karşı.

Başakşehir'de Kiler Holding'in yapmak istediği rezidans projesi tartışmalara neden oldu.

Muhafazakar KİPTAŞ'ın 2003'te Kiler grubuna sattığı 4. Etap 2. Kısım'daki araziye çok katlı bir rezidans yapılacağının duyurulması, semt sakinlerini ayağa kaldırdı.

HALK 'REZİDANSA HAYIR' DEDİ
Evlerinin önünde yükselecek dev inşaatla yeşil alan olarak kullandıkları Sular Vadisi'nin zarar göreceğini düşünen Başakşehirliler bir araya gelerek "Komşu İnsiyatifi"ni kurdu ve mücadeleye başladı. Sular Vadisi'nde eylemler düzenleyen insiyatif üyeleri, evlerinin camlarına da "Sular Vadisi'ne rezidans AVM istemiyoruz", "KİPTAŞ ormanı nerede?", "Vadide rezidansa hayır" yazılı pankartlar astı.

'Hani yapılmayacaktı?'

Evlerini satın alırken KİPTAŞ yetkililerinin araziyi kendilerine yeşil alan olarak gösterdiklerini belirten üyeler, Kiler'e bölge emsallerinin üzerinde bir inşaat hakkı tanındığı görüşünde.

KİPTAŞ'ın araziyi Kiler Grubu'na satışı esnasında arsa üzerine yapılacak yapıya ilişkin olarak "maksimum 4 metre yükseklik sınırı" şartı olduğunu belirten insiyatif üyeleri, 2005'te o dönem Esenler Belediyesi'nin talebiyle yüksekliğin serbest bırakıldığını ve böylece arazinin değerinin satıştan sonra arttığını ileri sürdü. İnsiyatif üyelerinin bir diğer itiraz noktası ise 2009'da İstanbul'da çok sayıda can alan sel felaketinde arazinin de sular altında kalması.

KİLER ÖRNEK GÖSTERİLDİ
Sular Vadisi'nden Ayamama Deresi'nin bir kolunun geçtiğini belirten semt sakinleri, "O selin bir mağduru da Kiler Market'ti. Dere yatağında yer alan market günlerce sular altında kaldı. Şimdi o alanda rezadins yapımına nasıl izin verilebiliyor?" dedi.

'BEN O İNŞAATI YAPARIM'
Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, Bahçeşehirlilerin iddalarına şöyle yanıt verdi:

"Biz araziyi hiç kiralamadık. 2003'te KİPTAŞ'tan satın aldık. Bizim yükseklikle ilgili talebimiz olmadı. Plan tadilatı da yapmadık. Aldığımız zaman da imarımız aynıydı. 2005'te öyle birşey yapmışlarsa ondan haberim yok.

Ben o inşaatı yaparım. Kaldı ki sadece bizim binamız değil ki arkamızdaki binalar 15 katlı, KİPTAŞ'ta 30 katlı olan yerler var. 4 metre yükseklik sınırı varsa KİPTAŞ oraya 7 metrelik bina yapmış. KİPTAŞ kaçak bina mı yaptı? İlçe veya büyükşehir belediyesine plan tadilatıyla ilgili herhangi bir müracaatımız olmamış. Projenin dere yatağına yapılacağı söyleniyor. Dere yatağı ise binayı yapan biz, ruhsatı veren belediye.

Ben yapacağım, zarar edeceksem ben edeceğim. Eğer orası dere yatağıysa İSKİ der ki 'Burada bina yapmak uygun değil'. O zaman o bina yapılmaz. İSKİ yönünden öyle bir sıkıntı yok. İSKİ diyor ki; 'Tamam buradaki dere yatağının kotu belli, siz belli bir kota getirirseniz rahat inşaatınızı yapın' diyor. İSKİ onu demediği takdirde oradaki yerimizi kamulaştırması lazım."
 

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV