banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
24 Nisan 2024 Çarşamba

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Başakşehir sağlığa koştu

Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerinden 1200 sporcu Başakşehir’de sağlık ve birliktelik için koştu. “Yaza Merhaba Koşusu”nda madalyalar Etiyopyalı iki kardeşin oldu.

04 Haziran 2012 Pazartesi 02:33
Başakşehir sağlığa koştu
banner311
Başakşehir sağlığa koştu

Türkiye ve dünyanın değişik ülkelerinden 1200 sporcu Başakşehir’de sağlık ve birliktelik için koştu. “Yaza Merhaba Koşusu”nda madalyalar Etiyopyalı iki kardeşin oldu. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın başlattığı, iki etaptan oluşan yarışlarda, profesyonel sporcuların yanı sıra üç kuşağın birlikte yer aldığı halk koşusu , renkli görüntülere sahne oldu.

“Sağlık denince akla Başakşehir gelecek”

Başakşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Yaza Merhaba Koşusu” öncesi sporculara seslenen Başkan Mevlüt Uysal “Başakşehir Belediyesi olarak, sportif organizasyonların düzenlenmesine büyük önem veriyor ve Başakşehir’in bir spor kenti haline gelmesi için çalışıyoruz. Bahçeşehir 90’lı yıllardan beri insanların rahatça spor yapabildiği nadide yerlerden. Sporu bütün İstanbul’a, gençlere sevdirme adına burada bir koşu düzenliyoruz “ Organizasyonun sürekli hale geleceğinin müjdesini de veren Uysal, sözlerine “Her yaştan Başakşehirli'nin sağlıklı bir kent yaşamında huzurlu yaşayabilmesi için çalışıyoruz. Bu güzel ortamda, genci yaşlısı profesyonel sporcular ile gerçekleştirdiğimiz koşumuzu gelenekselleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki sene organizasyonumuz 10 km lik kulvarla kalmasın, yarı maraton, maraton ve farklı spor dalları da eklemek istiyoruz” diye devam etti.
Sağlığın yaşamdaki önemini de hatırlatan Başkan Mevlüt Uysal “Bugün burada sadece bedenimiz için değil geleceğimiz için de koşacağız. Unutmayalım ki Avrasya maratonu ilk başladığında sadece 38 kişi ile koşulmuştu” diyerek. Hedeflerinin büyük olduğunu vurguladı. Uysal “Her fırsatta büyük organizasyonlara talip olan ve ev sahipliği yapan İstanbul'un spor denilince de ilk akla gelen ilçesi olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
Koşu öncesinde; koşuya katılan vatandaşlara, organizasyonun gerçekleşmesinde, sporun sevilmesinde, tanıtılmasında katkılar sağlayan sporculara, platform temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına; Başkan Mevlüt Uysal ve Başakşehir Kaymakamı Cevdet tarafından plaketleri takdim edildi.

Başkan Uysal, sporcularla koştu

Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can, Başkan Yardımcıları, sporcular ve çok sayıda sporseverin katıldığı yarışmada Başakşehir Belediye Başkanı Uysal'da sporcularla birlikte yarışın başlayacağı çizgiye geçti. 10 km koşusunda, vatandaşların “yarış start silahını patlat” isteklerini “Silahsız bir toplum istiyoruz ve şiddete karşıyız” diyerek geri çeviren Uysal, 10’dan geriye doğru sayarak yarışmayı başlattı. Mevlüt Uysal, 1 No’lu göğüs numarası ile Halk klasmanında sporcularla birlikte koştu, Uysal’a Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can ve Başkan yardımcısı Nurettin Ertemel’de eşlik etti.


“Çip”lerle adil ve kusursuz bir koşu gerçekleşti

Marathonist’in de destek verdiği “Yaza Merhaba Koşusu” iki etapta yapıldı. 10 km.’lik koşu'nun 6 dakika sonrasında, vatandaşların aileleri ile birlikte katıldıkları 3 km’lik halk koşusu gerçekleşti.
Koşular, Bahçeşehir Gölet Mevki Doğa Parkı’ndan başladı. Bahçeşehir sokaklarında içinde yer devam eden yarış Bahçeşehir Gölet Mevkii'nde bulunan Doğa Parkı’nda sona erdi.
Yarışın 10 km’lik parkuru sporcu tasnifinin hatasız yapılabilmesi için “çipli” koşuldu. Kayıt yaptıran herkese özel anı tişörtü ve spor çantası, 3 km ve 10 km’lik parkurları bitirenlere anı madalyasının verildiği organizasyonda, 30 kişilik gönüllü sporsever çalıştı.

Erkelerde madalyalar Etiyopyalı iki kardeşe gitti

10 km’lik koşuda Erkekler Kategorisi’nde birinci olan 947 göğüs numarası ile Etiyopyalı Somuel Loetochew Demie parkuru 30’dk ile bitirdi. 2.liği Somuel'in kardeşi Biruk Loetochew Demie, üçüncülüğü Hasan Pak isimli sporcu kazandı.
Kadınlar klasmanında ise birinciliği Türkiye’yi Londra Olimpiyatlarında temsil edecek Milli Atletimiz Bahar Doğan kazanırken, ikinciliği Svetlana Shepeleva üçüncülüğü ise Yeliz Ayyıldız kazandı.
Kazanan atletler kupalarını Başkan Mevlüt Uysal’ın elinden aldı. Bayanlar Kategorisi’nde birinci olan Bahar Doğan düşüncelerini “Londra olimpiyatlarında maratonda ülkemi temsil edeceğim yarışmaya iki aya yakın bir süre var. Bunun öncesinde bu tür organizasyonlarda bulunmak benimde antrenmanlarım açısından iyi oluyor, formumun nerde olduğunu görebiliyorum. Buradaki yarış çok güzel bir atmosferde geçti, bayanların katılımı çok fazlaydı, bu atletizm spor kültürünün ülkemizde yayılması konusunda çok önemli. Başakşehir Belediyesi ne katkılarımdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dereceye Girenlere Ödül Yağdı

“Yaza Merhaba Koşusu”nda dereceye giren sporculara ödül yağdı. Erkeklerde ve kadınlarda genel klasmanda ilk 3’e girenler “para ödülleri”, “koşu ayakkabısı” ve “yemek seti” ile ödüllendirilirken, genel klasmanda dördüncü, beşinci ve altıncı sırayı alan sporculara ise profesyonel koşu saati hediye edildi. 35 yaş üstü sporcuların sınıflandığı “Masterler” ve engelli sporcuların yer aldığı “Paralimpik” kategorilerinde yaş gruplarına göre ilk 3 sırayı alan sporcular da para ödülü verildi. Ayrıca ilk 10 sırayı alanlara antrenman programı verilerek ödüllendirildi.

Erkekler kategorisinde 1. olan Somuel Loetochew Demie duygularını “Bu gün çok zor bir yarıştı, çok rampalı bir yarıştı. Parkurun zorluğundan dolayı en iyi derecemi yapamadım ama çok güzel bir yarış oldu “dedi.

Halk Koşusunda ise birinciliği Aysel Uzunok, ikinciliği Dilek Çakır üçüncülüğü de Ebru İşseven alırken; Erkekler klasmanında birinciliği Bünyamin Akçiğdem, ikinciliği Uğur İmir ve Üçüncülüğü Şerif Akça kazandı.

3 kuşak birlikte koştu

“Yaza Merhaba Koşusu” 3 km’lik Halk Koşusu ve 10 km’lik Yol Koşusu’ndan oluşuyor. Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Kocaeli, Eskişehir, Bursa ve Türkiye’nin dört bir yanından yaklaşık 1200 sporcunun ter döktüğü yarışlarda 3 kuşağın birlikte koştuğu halk koşusu parkuru da renkli görüntülere sahne oldu.
Yarışa katılanlar arasında Türkiye’nin en yaşlı koşucusu 85 yaşındaki Safder Kartoğlu, 62 yaşındaki E.Semra Hergülman'da bulunuyordu. Daha önce Ağrı Dağı’na tırmanarak büyük bir başarı gösteren görme engelli Necdet Turhan’da 1.Bahçeşehir Yaza Merhaba Koşusu’nda ter döken isimlerden biriydi. Ailece güzel bir Pazar sabahı geçirmeyi planlayan Tacir Ailesi de yarışa anne, baba, oğlu ve torunuyla birlikte katıldı.

“Gençlerin feyz alacağı bir organizasyon”

Çocukların eğitimi için kaynak yaratan sosyal sorumlu sporcu, Kickboks Milli Takım Sporcusu Hakan Demiray “Bu gün burada gencine, yaşlısına sporsu sevdirmek için buradayız. Vatandaşların da feyz alabileceği güzel bir ortam yaratılmış” dedi.
Halk koşusuna katılan 62 yaşındaki Hasan Özvarna “Sürekli Bahçeşehir’de yürüyüş yapıyorum. Gençlere örnek olmak için koşuyorum” dedi.

Yarışmaya katılan görme engelli Necdet Turhan “Böyle bir organizasyona destek verdiği için Başakşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Bu organizasyonlar atletizm kültürünün yaygınlaşması için çok önemli. Başakşehir, Maratonist’le birlikte bir ilki başlattı. Ben de burada böyle bir başlangıçta, engelli bir sporcu olarak bulunmaktan mutluyum.”dedi.

Ücretsiz servis, çeşit çeşit ikramlar
Her yaştan sporseverin keyifli bir gün geçirdiği etkinlikte İstanbul’un Anadolu ve Avrupa Yakası’ndan katılmak isteyenlere; Taksim, Levent, Suadiye, Altunizade (Burhan Felek Stadyumu) ve Gebze’den ücretsiz servisler kaldırılarak destek sağlandı.
Yarış sonunda çeşitli ikramların yer aldığı etkinlikte katılımcılar gün boyu DJ eşliğinde sınırsız eğlenme imkânı da buldu.
 

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV