banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

DÜNYACA ÜNLÜ KUKLALAR BAŞAKŞEHİR’DE

Dünyanın en seçkin kuklacı ve kuklalarını İstanbul’da buluşturan 15. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde sahne alacak

09 Mayıs 2012 Çarşamba 00:06
DÜNYACA ÜNLÜ KUKLALAR BAŞAKŞEHİR’DE
banner322
DÜNYACA ÜNLÜ KUKLALAR BAŞAKŞEHİR’DE


Dünyanın en seçkin kuklacı ve kuklalarını İstanbul’da buluşturan 15. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde sahne alacak. Festivale, Başakşehir Belediyesi de katkıda bulunuyor.

13 ülkeden tanınmış gruplar gösteri yapacak.

3 – 13 Mayıs arasında gerçekleştirilecek festival, masa kuklasından ipli kuklaya, gölge oyunundan video performanslarına, gelenekselden modern tarzlara kadar zengin içeriğiyle seyircisiyle buluşacak.


Festivalde kimler var

Bu yıl birbirinden çok özel grupları ağırlayan festivalde; ABD’den Company Scoot Land modern varyete şovu, Kolombiya’dan El Bau de la Fantasia masa kuklası tekniği, Peru’dan Jose Navorro yerel özelliklerini içinde barındıran ipli kukla tarzındaki A la Carte adlı varyete, kuklanın başkenti sayılan Çek Cumhuriyeti, Prag’tan Karromto grubunun ipli kukla tekniğindeki inanılmaz görsellere sahip sirki, Hollanda Lichtbende adlı grubun dev ekranda şiirsel gölge oyunu, Singapur’dan Mascots and Puppets Specialists grubun pırıltı ve ışıltılarla dolu varyete tekniğindeki gösterisi, Fransa’dan insan ve kukla ilişkisini mükemmel bir görsellikle seyirciyle paylaşan Rue Barree grubu, Romanya’nın köklü kukla tiyatrolarından Tandarica’nın Voltaire’in Candite adlı eserinden hareketle hazırladıkları, büyüklere yönelik, eğlenceli oyunu, Şili’den Teatrapo grubunun tango yapan şuh ve cilveli kuklası, İspanya’nın Titeres Cachirulo grubundan masa kuklası tekniğinde enerjik kuklaları Ole Ole yer alıyor.



Rue Barree Grubu, Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde

Rue Barree Grubu, insan ve kukla ilişkisini mükemmel bir şekilde gözlemleyebileceğimiz komik, düşündürücü, eğlenceli bir oyun. İki kuklacının vücutlarının yarısında hayat bulan kuklanın gizemli serüvenini seyirciyle paylaşan Rue Barree grubu, Başakşehir'de 10 Mayıs'taki gösteride sahne alacak.



Bu yıl ki Uluslararası Kukla Festivali, ‘Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun genç kuşaklara kalmasını sağlayan ve ‘Karagöz’ adlı kitabıyla Karagöz geleneğini ölümsüzleştiren ünlü edebiyatçı Cevdet Kudret anısına düzenleniyor. Festivalin Onur Ödülü ise kukla sanatını yeni kuşaklara sevdiren Ali Kıyak’a verilecek. Festivale Başakşehir Belediyesi'de katkıda bulunuyor.

15’inci yılındaki Kukla Festivali, 13 ülkeden seçkin gruplarla, Mayıs ayında Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Kukla İstanbul, Kozzy Kültür Merkezi, AFL Kültür Merkezi-Göztepe,Caddebostan Kültür Merkezi, Kenter Tiyatrosu, Pera Müzesi, Oyuncular Sahnesi, Maya Sahnesi, İstanbul Metrosu – Taksim girişi, Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Forum İstanbul, Başakşehir Kültür ve Sanat Merkezi, Marmara Forum ve İstanbul sokaklarında şehri renklendirecek.


 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV