banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Uluslararası Opera Festivali Başakşehir’de

Başakşehir, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası İstanbul Opera Festivali'ne ev sahipliği yapacak

15 Haziran 2012 Cuma 11:23
Uluslararası Opera Festivali Başakşehir’de
banner229
Uluslararası Opera Festivali Başakşehir’de

Başakşehir, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası İstanbul Opera Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Festivalin kapanış temsili olan Aşk-ı Memnu adlı opera, 19 Temmuz'da Bahçeşehir Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Bu sene Türk kültürü ve yaşantısını konu alan oyunlardan oluşan festivalin kapanış sürprizi ise usta tenor José Cura.

Dünyanın önde gelen operaları sanatseverlerle buluşuyor
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün dev organizasyonlardan biri olan ve bu yıl 7-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali Başakşehir’de. Etkinlik mekânı olarak Topkapı Sarayı ve Aya İrini gibi İstanbul’un dünyaca ünlü tarihi mekânlarını yanı sıra uluslararası organizasyonlarda başarısını kanıtlamış Bahçeşehir Kültür Merkezi gibi modern mekânlar da kullanılıyor.

Başakşehir Belediyesi tarafından desteklenen ve Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü tarafından Denizbank sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası İstanbul Opera Festivali aynı zamanda dünyanın önde gelen opera kurumlarının sahneledikleri birbirinden büyük prodüksiyonlara da ev sahipliği yapıyor.

“Osmanlı Sarayı”ndan oyunlar çoğunlukta
Mozart bestelerinden Saraydan Kız Kaçırması ve Don Giovanni'sinin de yer aldığı festival programında ağırlık Osmanlı Sarayı'ndan oyunlara verilmiş. IV. Murat ve Yıldırım Bayezid operaları festivalin gözdelerinden. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Başrejisörü Yekta Kara'nın sanat yönetmenliğinde üç hafta sürecek festival programında beş opera prodüksiyonu, on temsil ve bir gala konser yer alıyor.

7'den 70'e herkes için opera
İlk yılında "Opera Şehre İndi", geçtiğimiz yıl ise "Herkes için Opera" sloganıyla yola çıkan festivalin bu yılki sloganı

"7'den 70'e Opera."
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, kapalı mekânların sınırlarından çıkartıp, şehrin içine getirerek yaz gecelerinde İstanbul’un büyülü atmosferlerinde izleyiciyle buluşturduğu festival, içeriği ile her yaştan, her kesimden seyirciye ulaşacak.

José Cura, İstanbul'a geliyor
2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerinin mirası olan festivalin bu yılki sürprizi ise festival kapsamında İstanbul'a gelecek olan dünyaca ünlü tenor José Cura.

Festivalin açılış temsili, 7 Temmuz'da Haliç Kongre Merkezi'nde Ankara DOB tarafından sahnelenecek olan Mozart'ın ünlü Don Giovanni operası ile yapılacak. 9-10-11 Temmuz'da ise Topkapı Sarayı'nda Saraydan Kız Kaçırma adlı opera seyirciyle buluşacak. Mozart'ın Osmanlı'nın parlak dönemlerinden bir hikâye sunduğu operayı, Samsun DOB sahneye koyacak.

İzmir DOB yapımı olan IV. Murat 14-15 Temmuz'da Topkapı Sarayı'nda, İstanbul DOB yapımı Yıldırım Beyazit ise 16-18 Temmuz'da Süreyya Operası'nda sahnelenecek. Festivalin kapanış temsili ise Selman Ada'nın Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından bestelenen Aşk-ı Memnu adlı opera. 19 Temmuz'da Antalya DOB tarafından sahneye koyulacak oyunun mekânı ise Başakşehir Belediyesi tarafından İstanbul Kültür-Sanat yaşamına kazandırılan ve aynı zamanda okustiği ile hayranlık bırakan Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi olacak.
 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV