banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Beylikdüzü Dershane Yöneticileri Bir Araya Geldi

Dershaneleri Kapatma Çabası, Eğitime Vurulmuş Büyük Bir Darbedir

20 Kasım 2013 Çarşamba 19:18
Beylikdüzü Dershane Yöneticileri Bir Araya Geldi
banner264
Beylikdüzü Dershane Yöneticileri Bir Araya Geldi

Dershaneleri Kapatma Çabası, Eğitime Vurulmuş Büyük Bir Darbedir
Beylikdüzü bölgesinde faaliyet gösteren dershane yöneticileri, dershanelerin kapatılmak istenmesine tepki gösterdi Sınav Dergisi Dershaneleri Kurucu Müdürü Cemil İmamoğlu, “Dershaneleri kapatma çabası eğitime vurulmuş büyük bir darbedir. Bu durum ilçelerimizde eğitim, sosyal yapı ve ekonomik açılardan büyük sorunlar doğuracaktır.” dedi.Beylikdüzü’nde bulunan Sınav Dergileri Dershanesi'nde bir araya gelen Sınav Dergisi FEM, Anafen, Uğur, Final Dergisi, Birey, Kavram, Akfen, Kültür, Fatih dershanelerinin yöneticileri ortak basın açıklaması yaptı. Bakanlığın girişimiyle hazırlanan taslak ile dershanelerin kapatılmak istenmesine tepki gösteren eğitimciler, dershanelerin kapatılmasının eğitimdeki sorunu çözmeyeceğini aksine arttıracağını söyledi. Basın toplantısında dershaneler adına konuşan Sınav Dergisi Dershaneleri Kurucu Müdürü Cemil İmamoğlu, AK Parti içerisinde kurulan bir komisyon oldu. Bu komisyon dershanelerin kapatılması ile ilgili bir çalışma yaptı. Komisyon tarafından doğru olmadığı üzerine bir rapor yayınlandı. Ayrıca Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yayınlanan raporda özellikle Güneydoğu Anadolu’da dershanelerin çok büyük bir boşluğu doldurduğu, fırsat eşitliğini sağladığı ve teröre giden birçok öğrencinin önünü kestiğini belirtti. Bunlara rağmen dershanelerin kapatılması gündemi devam ediyor.” ifadelerini kullandı. Dünyada dershanelerin kapatıldığı başka ülke olmadığını vurgulayan İmamoğlu, “Dershaneleri kapatma çabası eğitime vurulmuş büyük bir darbedir. Bu durum ilçelerimizde eğitim, sosyal yapı ve ekonomik açılardan büyük sorunlar doğuracaktır.” şeklinde konuştu.Dershanelerin hükümet ile cemaat arasındaki çekişmeden dolayı kapatıldığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine İmamoğlu, "Biz Sınav Dergisi Dershanesi olarak bahsettiğiniz cemaate ait bir kurum değiliz. Sektörün yüzde 20'sinin ait kurumlar olduğu söyleniyor. Geriye kalan yüzde 80’in oluşturduğu kurumlar olarak eğer böyle bir çekişme varsa bizi hiçe saymanın, yoka saymanın çok büyük bir ayıp olduğunu söylemek istiyorum. Varsa eğer bir hesaplaşma, geriye kalan yüzde 80'i niye hiçe sayıyorsunuz?" diye konuştu.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV