banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Akgün, “Sahipsiz hayvan kalmasın”

Sahipsiz hayvan kalmasın kampanyası başlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sahiplenme yoluyla hayvanları sokaklardan kurtararak daha fazla üremesinin önüne geçilebileceğini söyledi.

12 Eylül 2011 Pazartesi 22:45
Akgün, “Sahipsiz hayvan kalmasın”
banner263
Akgün, “Sahipsiz hayvan kalmasın”

Sahipsiz hayvan kalmasın kampanyası başlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sahiplenme yoluyla hayvanları sokaklardan kurtararak daha fazla üremesinin önüne geçilebileceğini söyledi.
Sokaklarda sevgi ve bakıma muhtaç binlerce kedi ve köpeğin olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “ Büyük kentlerin en büyük sorunlarından birisi de sahipsiz sokak hayvanlarıdır. Sokak hayvanlarının önüne geçebilmenin tek yolu da sokaklarda ki hayvanları sahiplenerek onların üremesini engellemektir” dedi.
Evcil hayvan beslemek deyince ilk akla gelenin Pet shoplardan hayvan almak olduğunu belirten Başkan Akgün, “İnsanlar genellikle iyi cins kedi, köpek almak istiyor. Sokak hayvanlarına ön yargıyla bakıyorlar. Oysa inanın bu hayvanlar sevgiye muhtaç merhametli bir elin başlarını okşamasını dört gözle bekliyorlar” şeklinde konuştu.
BARINAK DOLDU TAŞTI…
Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yer sıkıntısı yaşadıklarını dile getiren Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Büyükçekmece Belediyesinin sınırlarının genişletilmesi ile barınakta yer sıkıntısı yaşamaktayız. 6000 in üzerinde hayvan bakmaktayız. Bundan dolayı da bakım yaparak bünyemizde barındırdığımız hayvanların sahiplenmesi ve bakılması ile ilgili bir kampanya başlattık. Hayvan severlerin bu kampanyamıza sahip çıkarak destek vermelerini bekliyoruz.”
Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bir hastane gibi işlediğini dile getiren Başkan Akgün; “ Barınak bünyesinde 6 bin civarında sokak hayvanına bakıyoruz. Bu köpekler pet shoplardan özenilerek alınıp sonra bakımından usanılıp sokaklara bırakılan hayvanlar rutin bakımlarının yanı sıra her türlü sağlık sorunlarına da anında müdahale ediliyor. Veteriner ekiplerimiz her gün 5 adet kısırlaştırma ameliyatı gerçekleştiriyor”şeklinde konuştu.
Rehabilitasyon merkezindeki hayvanların günlük 5 ton yemek yediklerini dile getiren Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “ Marketlerden günü geçmiş gıdaların yanı sıra fabrikalardan yemek artıklarını topluyoruz. Barınaktaki hayvanların yanı sıra şehirimizin muhtelif yerlerinde ki hayvanlarımızı da bu şekilde besliyoruz ” dedi. 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV