banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Başkan Akgün: Biz Denizleri Kullanmayı Beceremiyoruz

Büyükçekmece Kordonboyu’nda balıkçılara ‘Balıkçı Heykeli’ni hediye eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’deki balık fiyatlarını da değerlendirdi.

31 Ağustos 2013 Cumartesi 23:15
Başkan Akgün: Biz Denizleri Kullanmayı Beceremiyoruz
banner322
Başkan Akgün: Biz Denizleri Kullanmayı Beceremiyoruz
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Biz denizleri kullanmayı beceremiyoruz. Boğazlardan sadece gemilerin geçmesi, denizi kullanmak demek değildir” dedi.Büyükçekmece Kordonboyu’nda balıkçılara ‘Balıkçı Heykeli’ni hediye eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye’deki balık fiyatlarını da değerlendirdi. Başkan Akgün, “Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen denizden istifade edemeyen bir ülkedir. Ne yatçılıktan ne de deniz mesulünden gelir elde edebilmekteyiz. Çünkü denizlerimizi kullanmayı bilmiyoruz. Yani bu işi beceremiyoruz” şeklinde konuştu.Denizi iyi kullanmak için Norveç, İspanya, Fransa gibi ülkeleri örnek alarak hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Hasan Akgün, örnek verilen ülkeler ne yapıyorsa Türkiye’nin de aynı şeyi yapması gerektiğini söyledi. Akgün, “Kıyı çevre yapılarıyla bir tesis ve bir gelişmişlik ortaya koymamışsanız denizcilik yönünde çalışmalara baştan başlayacaksınız. Burada bir yat limanı yapmaya kalkıyorsunuz tüm siyaset başımıza kalkıyor. Burada yapacağım limandan yüz bin kişi istihdam edecek. Buraya gelen teknelerle yüz binlerce Büyükçekmece’ye ülkemize döviz bırakacak. İstanbul’un en büyük sorunu yat parkıdır. Yatları çekecek yer yok. On binlerce yat, Büyükçekmece’den İstanbul’un en doğusunun noktasına kadar yatlarını koyacak yerler arıyor. İşte bu da denizin ve sahillerin nasıl kullanamadığımızın açık bir ifadesidir. Biz denizleri kullanmayı beceremiyoruz. Boğazlardan sadece gemilerin geçmesi, denizi kullanmak demek değildir. O işin çok kolay tarafı” ifadelerini kullandı.
 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmeceli balıkçılara av yasağının kalkması nedeniyle “Balıkçı Heykeli” hediye etti. Büyükçekmece Kordonboyu’nda yaklaşık 5 metre uzunluğunda olan heykel, balıkçıları hem sevindirdi hem de hüzünlendirdi. 
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, av yasağının kalkmasıyla ilk kez sefere çıkan Büyükçekmeceli balıkçılara ve diğer balıkçılara, “Balıkçı Heykeli”ni hediye etti. 4 metre 65 santimetre uzunluğunda olan heybetli balıkçı heykeli, Büyükçekmece Kordonboyu’ndaki çocuk plajının bulunduğu deniz kenarında açılışı gerçekleşti. Balıkçıları uğurlamaya Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, eski balıkçılar ve çok sayıda vatandaş geldi.
Balıkçıların ağlarının bol olmasını temenni eden Akgün, “Büyükçekmece’mizde bu büyüklükte balıkçı heykelinin açılması çok güzel. Bu heykel bütün balıkçılarımızı simgeleyecek. Büyükçekmece’nin tarihi dokusunu koruyarak yeni sanat eserleri ile gelecek nesillere zengin bir kültürel miras bırakmayı hedefliyoruz” dedi.
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ise, “Bugün çok önemli bir gün. Çünkü ilk defa bir ilçede balıkçılar için bir heykel yapıldı. Ve balıkçıların önemini vurguluyor. Yarında balık sezonu açılıyor. Ümit ediyorum ki ağları dolu bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

YAKLAŞIK 5 METRE UZUNLUĞUNDA
Heykel, Büyükçekmece’ye birçok sanat eseri kazandırmış olan Heykeltraş Azmi Sekban tarafından tasarlandı. 4 metre 65 santimetre uzunluğunda olan heybetli Balıkçı Heykeli için özel polyester dökümü hazırlandı. İçerisi çelik kontrüksiyonla döşenerek boyanan balıkçı heykeli, bronz patine yapılarak, trimetal koruyucusuyla güçlendirildi.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV