banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Hasan Akgün TBMM de!

İki yıl evvel TBMM de yolsuzlukları soru önergesi olan B.Çekmece Belediye başkanı Hasan Akgün hakkında 2. soru önergesi verildi.

26 Mayıs 2012 Cumartesi 18:42
Hasan Akgün TBMM de!
banner263
Hasan Akgün TBMM de!

İki yıl evvel TBMM de yolsuzlukları soru önergesi olan B.Çekmece Belediye başkanı Hasan Akgün hakkında 2. soru önergesi verildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vekilin verdiği soru önergesinde ses getirecek maddeler var. Başkan hakkında 2 sene evvel verilen önergede şu yolsuzluğu itiraf etmişti:
Daha evvel verilen önerge böyle haber olmuştu..

Başkanın yolsuzluk itirafı !

Alkent 2000 mahallesiyle ilgili soru önergesine verilen cevap yolsuzluğu belgeledi.

İstanbul 3. Bölge Milletvekili A. Kaya’nın TBMM’de verdiği yazılı soru önergesiyle, bir yolsuzluk belgelendi. Kaya gazeteci Dursun Boran’ın verdiği belge ve bilgiler dahilinde, 24 Aralık 2009’da 2009/4836 sayı ile MHP grubunca TBMM başkanlığına aşağıdaki yolsuzluğu sordu:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Beşir ATALAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Atila KAYA

İstanbul Milletvekili

İstanbul ilinin Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahallesinden biri olan Alkent 2000 Mahallesi 3 Haziran 2001 yılında yapılan seçimle resmi olarak mahalle olmuştur. Ancak Alkent 2000 Mahallesinde, mahalle olmadan önceki sistemin site yöneticilerince devam ettirilmesi Anayasanın eşitlik ilkesi olan 10. maddesi ve Türk Ceza Kanunun 134.(özel hayatın gizliliği ihlali) ve 120. maddelerinin ihlalinin yaşandığı değişik basın organlarında yer almaktadır.

Buna göre:

1-İstanbul un Büyükçekmece İlçesi nin 23 mahallesinden biri olan Alkent 2000 Mahallesi 3 Haziran 2001 tarihinde mahalle olmasına rağmen, girişlerinde neden bariyer ve özel güvenlik bulunmaktadır?

2-Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı bu mahalledeki ev sahiplerinin emlak ve temizlik vergisi verdiği için çöplerinin belediyece toplanması, güvenliğinin de Jandarma tarafından sağlanması gerekmez mi?

3-Anayasanın 10. maddesi Hiçbir kişiye, aileye, zümreye ve sınıfa imtiyaz tanınamaz. derken 2001 yılından beri mahalle girişlerindeki bariyerler ve özel güvenlikle mahalleye site havası veren kişiler suç işlemiş olmuyorlar mı? Eğer suç işliyorlarsa bakanlık yetkilileri bu kanunsuzluğa sebep olanlar hakkında bir işlem yapacak mıdır?

4- Büyükçekmece Kaymakamlığınca 19.02.2009 tarihli emriyle kaldırılan bariyerler, 24.11.2009 tarihinde hangi sebeplerden dolayı tekrar konmuştur?

CHP’Lİ BAŞKAN AKGÜN’ÜN SORU ÖNERGESİNE CEVABI :

Alkent 2000 Mahallesi girişlerine konan özel güvenlik ve bariyerler bilgimiz dışında konmuştur diye, İçişleri Bakanlığı’na cevap yazan Belediye Başkanı Hasan Akgün, bakana hazırladığı soru önergesi cevabını, Belediye Başkan Vekili Coşkun Kaynak’a imzalattı.

Mahallenin çöplerinin site yönetiminin ısrarı üzerine toplanmasına son verdiklerini, çöplerin site yönetimince toplandığını yazdı. Aynı başkan 2 Mart 2009’da 005 sayılı Kaymakamlığa yazdığı yazıda, şöyle yazmıştı: “Bariyerler teknik standartlara uygun olarak, halkın talebi doğrultusunda konmuştur..”

Böylece yolsuzluk bir soru önergesine verilen cevapla belgelenmiş oldu. Mahalleye bariyer ve özel güvenlik koyarak site havası veren bir grup, mahale sakinlerinden ayda bin 200 lira, senede 14 bin lira “aidat “ adı altında zorla para alıyorlardı. Mahallede senede toplanan paranın yekünü ise 10 trilyon lira.

9 senedir devam eden hukuksuz durumla, halKtan toplanan para 90 trilyon lira. Bu yolsuzluğa ortak olmak istemeyenler ise icra davalarıyla tehdit edildi. 90 trilyon doğuda 10 ilçe belediyesinin yıllık bütçesi kadar olduğunu da hatırlatalım.

İşte o belge: TBMM de verilen soru önergesine başkanın cevap görülüyor.






beylikdüzü demir döküm logo

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV