banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Kaçak inşaat sanat eseri oldu

Büyükçekmece Belediyesi’nde bir skandal uygulama daha!

10 Ağustos 2011 Çarşamba 07:48
Kaçak inşaat sanat eseri oldu
banner264

Kaçak inşaat sanat eseri oldu
 

Kaçak inşaat sanat eseri olduBüyükçekmece Belediyesi’nde bir skandal uygulama daha!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi Alkent 2000 Mahallesi’nde oturan Mustafa By, Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ederek mahalle girişlerinde imar yolu üzerine kaçak yapılan bekci klübeleri ile beton kemerlerin yıkılmasını istedi.

Bu kaçak ilavelerle mahalleye site havası verildiği, kamuya açık olması gereken yollara vatandaşların sokulmadığı, özel güvenliğin kanunsuz şekilde kimlik kontrolü yaptığını yazan vatandaş, bu kaçak ilavelerin büyük itfaiye arabaları ile, çift katlı B.Çekmece- Mecidiyeköy hattında çalışan İETT otobüslerinin geçişine mani olduğunu , izah etti.

Büyükşehir İmar Müdürlüğü 1 Mart 2010 da 1512 sayılı, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz ve Büyükçekmece Belediye Başkanlığına gönderdiği yıkım emrinde şöyle dedi:

“ B.Çekmece Göl Havzası Uygulama İmar Planında, imar yolunda, mahalle girişlerinde bekci kulubeleri, betonarme- çelik giriş kapıları yapılarak İMAR YOLLARININ İŞGAL EDİLDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR!

Uydu fotoğraflarında işaretlenen kamu yolunu İŞGAL EDEN 4 adet giriş kapısının 775 sayılı kanunun 18. Maddesi hükmü gereğince ACELE YIKILMASI ve neticeden bilgi verilmesini rica ederim. Vedat ŞAHİN İmar Müdürü “

Bu yazı Alkent 2000 deki Çamlıca ve Yeditepe de yetkisiz şekilde oluşturulan yönetimlere tebliğ edildi. ( 3 Haziran 2001 de resmen mahalle olduğundan, önceden oluşan site yönetiminin kendini fes etmesi gerekir. Zira hükmü kalmamıştır. ) Yıkım için 3 gün izin verilen yöneticiler, İdare Mahkemesine dava açıp yürütmeyi durdurma istedi. Telafisi imkansız zararlar var diye mahkemeye yalan beyanda bulundu. Mahkeme yürütmeyi RED ETTİ. İmar yolundaki kaçak ilaveleri yıkın dedi.

TAHMAZ BURAYI NEDEN YIKMAZ ??

Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz’ın 3 aydır yıkmadığı yerler için, CHP’li B.Çekmece Belediyesi, koordinatör Nuraydın Sak imzalı 5 Mayıs 2010 tarih 265694 sayılı aşağıdaki yazıyı gönderip akıl karıştırıp, kaçak inşaatların yıkılmasını önce engellemek, becerirsede yıktırmamaya çalıştı.

“ Kaçak ilaveler mimari özelliği ön plana çıkarmak maksadıyla, bir sanat eseri niteliğindeki kemerli giriş kapısı proje tarzını yansıtmak gayesiyle vaziyet planında gösterilmiş ve Belediyemizce onaylanmıştır.

Ayrıca burada kavşak düzenlemesi yapılarak, site tarafından kendi mükleri içerisinden iki yol açılmış trafiği engelleyen bir durum yoktur. “

Tamamı yalan beyan! Tamamı suç! Nuraydın Sak daha evvelde hileli davranışlar, yalan beyanlarda bulunmuştu. Bu Alkent 2000 de ne menfaatları varsa, bütün kanunsuzlukları kapatmak istiyorlar. Meşru gösteriyorlar.

Trafiği engelleyen durum yok diyen Sak, geçen seneye kadar bu mahallenin girişlerinde bariyerleri görmüyormuydu? Bu bariyerler varken, nasıl insanlar devlet yolundan geçsinler? Anayasanın 10. Maddesine aykırı hal, benim şikayetime kadar devam etmedi mi? Bu bariyerler trafiği engelleyen durum değilde NE?

Mahallede onlarca villa sahibinin garajlarını kaçak olarak, projeye aykırı kapatıp oda yapmalarınada yine Nuraydın Sak ve Belediye Başkanı Hasan Akgün izin verdi.. Şimdi Alkent 2000, Zeytinburnu, Bağcılar sokaklarına döndü sayelerinde. Sokaklar, yürüyüş yolları, kaldırımlar park yapmış araba dolu!

Şimdi Büyükşehir kaçak yıkın diyor? B.Çekmece Belediyesi sanat eseri diyor! Hangisi doğru?

Nedir bu çift başlılık, yalan dolan? Neden mahkemeler, insanlar meşgul ediliyor. Kafa karıştırılıyor? Anayasa ve kanunlar çiğneniyor?? Kanun önünde herkes eşitse, bu kaçakları kim neden yıkmıyor? Yıktırmamak için yalan söylüyor? Utanmıyor??

Zira yalan söylemek hem suç! Hem utanılacak bir davranış! Avrupada böyle bir çevre-imar suçu haber olsa günlerce tartışma olur, yıkım derhal yapılır. Peki Tahmaz, bu kaçakları neden yıkmaz???

Kamu mülkünde kaçak inşaat olmaz! 5 bin ve binlik şehir planlarında bu kaçakların yapıldığı yer KAMUYA AİT YOL . B.Çekmece’nin yazısı alınmış kararın uygulanmasını engellemez. Ayrıca açılmamış onlarca cadde ve sokak var Alkent de.

4 ay evvel B.Çekmece Göl kenarındaki restaurantları, kültür evlerini kaçak diye yıkan Tahmaz ve ekibi, Alkent 2000 de neden aynı kararlılığı göstermiyor? Bu restaurantlarda Sak ve Akgün’e göre ruhsatlıydı. Ama yıkıldılar!

B.Çekmece Belediyesi’nin yıkıma engel yazısını belgelerle ben çürüttüm! Ayrıca hiçbir kurumun yazısı, kararı TÜRK MİLLETİ ADINA karar veren, İdare Mahkemesi Kararı üstünde değildir!

Yani kaçak inşaat sanat eseri olmaz! Kaçaktan sanat eseri, İmar yoluna tecavüz olmaz! Olursa hukuk devleti olmaz!

Bu kaçakları yıkmazsanınz yakında TCK nın 257. Maddesi Görevi Kötüye Kullanma, TCK 283 Suçluyu Kayırmaktan vatandaşlar hakkınızda suç duyuru yapacaklar.



b-cek-belediye-sanat-eseri-yazisi.jpg

Bu haber deli dumrul hikayelerine taş çıkartır cinsten ...
Deli Dumrul kimdir?

Deli Dumrul

Dede Korkut Kitabı’ndaki öykülerden birinin erkek kahramanı. Yaptırdığı köprüden geçenden otuz, geçmeyenden kırk akçe alan Deli Dumrul, kendine savaşacak birini aramaktadır. Bu sırada obadan bir genç ölür. Bunu Azrail’in yaptığını öğrenince Azrail’e meydan okur. Azrail, Deli Dumrul’u yere çalıp üzerine abanır. Canının bağışlanmasını isteyince de, Tanrı, canına karşı can bulmasını söyler. Önce babasına, sonra annesine giden Deli Dumrul, bir sonuç alamayınca eşine gelir. Eşi onun yerine ölmeye razı olur. Bunun üzerine Tanrı onları bağışlar ve kendilerine 140 yıl ömür verir.








Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Kadir Koçum 13 yıl önce yorumlandı

      Neden bu kaçakları yıkmıyor Büyükşehir. Neden B.Çekmece nin CHP li belediyesi bu kadar kanunsuz işe alet oluyor? Ne menfaatı var?
      Başbakan açık konuştu: Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünden yanayız..
      Peki B.Şehir ve B.Çekmece Belediyesi hangi hukukdan yana?
      Neden bu kaçakları yıkmıyorlar. İlla konu TBMM ne mi gitsin? Soru önergesi mi olsun?

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV