banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Yeni İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e ilk soru önergesi Kaya'dan.

İçişleri bakanına ilk soru önergesi özel güvenlik

08 Temmuz 2011 Cuma 10:08
Yeni İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e ilk soru önergesi Kaya'dan.
banner266
Yeni İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e ilk soru önergesi Kaya'dan.

İçişleri bakanına ilk soru önergesi özel güvenlik

• İstanbul 3. Bölge Milletvekili Atila Kaya, 24. dönemde ik soru önergesini İstanbul Valiliğinin usulsüz uygulaması hakkında verdi. 2 milyon liralık ( 2 trilyon lira ) özel güvenlik iznini mercek altına alan Kaya, Anayasa'nın 10. maddesi ve İnsan Hakları Sözleşmesinin 3 maddesinin ihlal edildiğini söyledi.


Dün kurulan 61. Ak Parti Hükümetinin İçişleri Bakanı olan Şahin'in yazılı cevaplandırması talebiyle , hazırlanan soru önergesinde, İstanbul Milletvekili Kaya bir mahallede özel güvenlik yerine neden karakol kurulmadığını sordu?

Gazeteci Dursun Boran'ın talebi ve verdiği belgelerle hazırlanan soru önergesi şöyle:



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


Aşağıda ki sorularımın İçişleri Bakanı Sn İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Atila KAYA
İstanbul Milletvekili


İstanbul ili Büyükçekmece ilçesi Alkent 2000 Mahallesi, 1990 da site olarak kurulmuş, 3 Haziran 2001 Pazar günü yapılan seçimle, aynı adla Alkent 2000 Mahallesi olmuştur. Site hükmü kalmamıştır.
Yoları Büyükçekmece belediye encümen kararıyla 10.08.1993 de İmar Kanununun 16. maddesi uygulaması sonucu kamuya terk edilen, mahallede Anayasa’nın 10. maddesine aykırı uygulamalara Valilik ve Kaymakamlık neden göz yummaktadır?

Buna göre;

1 – İstanbul Valiliği özel güvenlik komisyonu mahalleye karakol kurulması taleplerine rağmen, 5 senedir neden karakol kurup , vergi veren seçmenlerin can ve mal emniyetini sağlamamıştır?


2- Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında ki komisyon, 10 bin civarında insanın yaşadığı mahalleye, karakol yada polis noktası kurmak yerine Çamlıca Bulvarı için Securinet, Yeditepe Bulvarı’nda görev yapmak üzere Tepe ve Global isimli özel güvenlik firmalarına özel güvenlik izni vererek, görevi ihmal ve görevi kötüye kullanma suçu işlemiş olmuyor mu?

3- Bu firmalara senede 2 milyon lira. ( eski parayla 2 trilyon lira ) ödemek zorunda bıraklılan, vergi veren halkın can ve mal emniyetini sağlamak T.C devletinin görevi değimlidir? Bu sebepsiz zenginleşme suçu sayılmaz mı? Bu mahalleye site havası vererek, birilerini zengin etmek değil mi?

4- Anayasa’nın eşitlik ilkesi 10. madde “ Hiçbir kişiye, aileye, zümreye ve sınıfa imtiyaz tanınmaz “ derken, yolları kamuya terk edilmiş halka açık olması gereken bir mahallenin giriş çıkışlarında, kolluk kuvveti yerine neden özel güvenlik, TCK 120. maddeye aykırı şekilde görev yapıyor? Kötü örnek oluyor.
5- Çöpü belediye tarafından toplanan mahalle halkının, asayişinin de polis karakolu, Mobese kameraları tarafından sağlanması gerekmez mi?

6- Yargıtay 3. Hukuk Dairesi 17.06.2010 da verdiği ekteki, 2010/ 10830 nolu kararda Alkent 2000 Mahallesi hakkında şuna hükmetmiştir:

" Birden çok parselde kurulu yerde, toplu yapı uygulamasına da geçilmemiş olduğundan Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. İhtilafın çözümü genel hükümlere tabidir. "

Bu şu demek:

Alkent 2000 de Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. KMK uygulanmadığı için de, bir yönetici tayini, yönetim olmaz. İşletme projesi, aidat, avans toplanamaz. Kat Mülkiyeti (KM ) uygulanmadığını içinde ( Yöneticilik Müessesesini sadece KM düzenlemektedir.) BİR YÖNETİMDE OLAMAZ!

7- Yargıtay’ın yok saydığı kişileri, Valilik kendini site yönetimi diye tanıtanları muhatap alarak, özel güvenlik izni verip, Anayasa’ya ve insan hakları sözleşmesinin 3-5 ve 7. maddelerine aykırı davranmamış mıdır?

8- Hukuka aykrı özel güvenlik izni vererek mahalle sakinlerini zarara uğratıp, davalar açlmasına sebep olan Vali Yardımcısı Ali Bakoğlu’nu İçişleri Bakanlığı’na şikayet eden gazeteci Dursun Boran’ın şikayet dilekçesine bir yıldır neden cevap verilmemiştir?

9- Ali Bakoğlu ve il özel güvenlik komisyonunun 5 üyesi hakkında 2011/ 4369 soruşturma numarasıyla Büyükçekmece Başsavcılığına görevi kötüye kullanmaktan 16 Şubat 2011 de suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu iderenin keyfi uygulaması yüzünden adaletin boşuna meşgul edilmesi değilmidir?

10- Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünden yanayız diyen Ak Parti iktidarı, mahalleye ne zaman karakol kuracak ve özel güvenlik iznini iptal edecektir?

Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 3 yorum mevcut

    • ÖZCAN KASRAK- İSTANBUL 13 yıl önce yorumlandı

      DEVLETİN YOLUNU 18 SENE HALKA KAPATTILAR. MAHALLEYE SİTE DEDİLER TRİLYONLARI YEDİLER.
      MAHALLEDE AİDAT OLUR MU? BORAN VE VEKİLİ KUTLUYORUZ. HER ŞEHİRDE 10-15 , HER MAHALLEYE BİR BORAN LAZIM.
      GÜZEL HABER, ŞIK SORU ÖNERGESİ. NE CESARETLE DEVLETİN YOLUNU KAPATIP, MAHALLEYE SİTE DEDİLER. SENELERCE ESNAFI, HAKİMİ, SAVCIYI, ASKERİ İÇERİ SOKMADILAR. BU İŞE SEYİRCİ KALANLARA SORARLAR? NEYİN KARŞILIĞI BUNA GÖZ YUMDULAR?
      ESNAF, LOKANTACI, PASTACI SENELERCE SİPAİŞLERİNİ VERMEK İÇİN, ÖZEL BEKCİ ZULMÜ GÖRDÜ. KAPILARDA SAATLERCE BEKLEYEN YEMEK SİPARİŞLERİ BUZ OLDU. ESNAF ALKENT SİPARİŞİ ALMAZ DI BU GÜVENLİK TERÖRÜ YÜZÜNDEN.
      DURSUN BORAN VE ATİLA KAYA DAN ALLAH RAZI OLSUN. SAYELERİNDE MİLLET UYANDI. SOYULMAKTAN KURTULDU. MAHALLEDE AİDAT OLUR MU? NEDEN İNSANLAR SİTEYKEN MAHALLE OLDULAR. KAMU HİZMETİNİ ÜCRETSİZ DAHA İYİ ALMAK İÇİN. BU İŞİN ASIL SUÇLUSU BELEDİYE BAŞKANI AKGÜN.
      ASGARİ ÜCRETİN 2 KATI AYDA BİN 500 LİRA. SENEDE 16 BİN LİRA EV BAŞI PARA TOPLANMIŞ.

    • Selin ŞAHİN 13 yıl önce yorumlandı

      Dursun BORAN'ı detaylı çalışmasından ve kamu oyunu aydınlatmasından, konuyu meclise kadar taşıyıp gösterdiği profesyonel araştırmacı gazetecilik örneğini saygı ve taktirle takip ediyoruz.

    • Aydın Y.Öz 13 yıl önce yorumlandı

      BORAN 24. DÖNEMDE TBMM NE GİREMEDİ AMA. GÖNÜLLERİN VEKİLİ OLARAK, ÇALIŞMALARA VE YOLSUZLUKLA ÇATIŞMALARA DEVAM EDİYOR.
      ATİLA KAYA VE BORAN I KUTLUYORUM. YOLSUZLKLA , ZULÜMLE SAVAŞMAK YÜREK MESELESİ. MAHALLEDE KARAKOL KURMAYANLAR NEDEN ÖZEL GÜVENLİK FİRMALARINI ZENGİN EDİYORLAR.? VERGİ ALAN DEVLET, ASAYİŞİ DE SAĞLAMAK ZORUNDA.
      EN TEMEL İNSAN HAKKIDIR EMNİYETLİ YAŞAMAK.
      HEM VERGİ VER. HEM ÖZEL GÜVENİĞE HER AY PARA VER. BU NASIL MANTIK. BU DEVLETİ ACİZ GÖSTERİR. BİNLERCE MAHALLEDE ASAYİŞİ SAĞLAYAN DEVLET, ALKENT MAHALLESİ NDE DE ASAYİŞİ SAĞLAYACAK GÜCE HAİZDİR. KAMUYA TERK EDİLMİŞ YOLLAR DA ÖZEL GÜVENLİK GÖREV YAPAMAZ.
      İSTEYEN PARASINI CEBİNDEN VERİP, EVİNİN ÖNÜNE DİLEDİĞİ KADAR ÖZEL BEKCİ KOYABİLİR.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV