banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

İNCEĞİZ DE TARİH ARTIK YAĞMALANMAYACAK

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kazı çalışmasına başlıyor…

27 Mart 2012 Salı 13:48
İNCEĞİZ DE TARİH ARTIK YAĞMALANMAYACAK
banner322

İNCEĞİZ DE TARİH ARTIK YAĞMALANMAYACAK

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kazı çalışmasına başlıyor…

İstanbul’un En Geniş Sit Alanı

Kaymakam Taşdan’ın ve Turizm derneğinin girişimleri ile Çatalca’nın en önemli doğal ve tarihi turistik bölgelerinden olan İnceğiz Mağaraları ve Maltepe Nekropol alanı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğütarafından kapsamlı bir çalışma ile koruma altına alınıyor. İstanbul’un en geniş sit alanına sahip olan bölge 2009’da meydana gelen sel felaketinin ardından adeta kendi kaderine terk edilmişti. Kaymakam Taşdan’ın öncülüğünde, İnceğiz Muhtarlığı ile Çatalca Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve tüm kamu kurumlarının desteği ile piknik alanı ve mağaralar bölgesi yeniden düzenlemeye başlamıştı. Ayrıca İnceğiz Muhtarlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği personelinin hazırladığı proje ile daha kapsamlıçalışmaların yapılmasının önü açılmıştı.

Şimdi Sıra Maltepe Nekropol Alanında

İnceğiz Mağaraları ve nekropol alanı İstanbul’un en büyük sit alanı olması nedeni zaman zaman tarih yağmacılarının saldırılarına uğruyordu. Kaymakam Taşdan’ın Jandarmaya yazılı talimatı ile devriyelerin artmasına ve orada Kaymakmalıkça bekçiler istihdam edilmesine karşın alanın çok geniş olması nedeni ile güvenlik önlemleri kimi zaman yetersiz kalıyordu. Bu kapsamda Çatalca Kültür Ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Rasim Yücel’in girişimleri ve Kaymakam Taşdan’ın desteği ile Kocaeli Üniversitesinden Yrd. Doç.Dr.Şengül Gündoğan Aydıngün başkanlığında Çatalca’daki tüm tarihi alanlar gözden geçirilerek rapor hazırlanmaya başlandı. Son olarak konu ile ilgili olarak Kaymakam Taşdan Beraberinde İnceğiz Köyü Muhtarı Şenol Yaman ile birlikte İstanbul Arkeoloji Müzesini ziyaret ederek burada Müze Müdürü Zeynep Sevim Kızıltan ile görüştü.

Kurtarma Kazısı Nisan’da Başlıyor!

Ziyaret sırasında İnceğiz-Maltepe Nekropol alanda kurtarma kazısının Nisan ayında yeniden başlayacağının müjdesini veren Müze Müdürü Zeynep Kızıltan, Turizm Bakanlığının kazı izinlerini onayladığını, kazıiçin tüm hazırlıklarını tamamlandığını bu konuda Kaymakamlık ve Belediyeden de destek beklediklerini söyledi. 1992 yılında yapılan kurtarma çalışmalarında o günün imkan ve şartlarına göre eserlerin çıkarılıp değerlendirildiğini, yeni başlayacak olan çalışmanın teknolojik imkanları kullanarak daha kapsamlıolacağını, ayrıca işçi ve barınma konularında Kaymakam Taşdan’dan ve Belediye Başkanı Cem Kara’dan destek beklediklerini ifade etti. Bunun üzerine Kaymakam Taşdan; biz bölgenin doğal ve tarihi dokusunun bozulmaması ve korunması için her türlü önlemi almamıza rağmen, gerek alanın büyüklüğü, gerek coğrafi yapıitibari ile bölge yağmacıların saldırılarına uğruyordu. İnşallah başlanacak olan kurtarma kazısı ile artık bu son bulacak. çalışmaların başlaması ile birlikte Kaymakamlık olarak işçi ve barınma konusunda desteğimizi esirgemeyeceğiz ve elimizden gelen her ne varsa yapmaya çalışacağız.” Eminim İlçemiz Belediyesi de aynı şekilde gereken desteği verecektir dedi

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV