banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Muhtarlardan son dakika golü

Büyükşehir Yasası ile Çatalca'ya bağlanan 27 köyden belediyeye şok çalım. Muhtarlar, yasadan kısa süre önce bir arazi ile muhtarlıklara bağlı dükkan ve traktörleri satmış

21 Aralık 2012 Cuma 19:15
Muhtarlardan son dakika golü
banner266
Muhtarlardan son dakika golü
Büyükşehir Yasası ile Çatalca'ya bağlanan 27 köyden belediyeye şok çalım. Muhtarlar, yasadan kısa süre önce bir arazi ile muhtarlıklara bağlı dükkan ve traktörleri satmış. Çatalca Belediye Başkanı Kara tepkili: Yangından mal kaçırmışlar...

İstanbul Çatalca'da ilginç tartışma...İşte Çatalca Belediyesi'ni kızdıran olayın öyküsü: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün iki hafta önce '6360 Sayılı' Büyükşehir Yasası'nı onaylamasıyla birlikte köylerin, belediyelere bağlanma süreci başladı. Çatalca'da da 27 köy mahalle olarak Çatalca Belediyesi'ne dahil oldu. Köylerin belediyeye bağlanmasından kısa süre sonra ilginç bir durum ortaya çıktı. Muhtarlıklara gelir getiren ortak malların yasa çıkmadan iki hafta önce satıldığı anlaşıldı. Köy muhtarlarının tamamının satışa karar verdiği, Kaymakam Nevzat Taşdan'ın da 36 kişilik 'İhale Komisyonu' kurup malları sattığı öğrenildi.

TOPLAM 2.6 MİLYON
ÇATALCA Belediye Başkanı Başkanı Cem Kara, Kaymakam Taşdan'ın girişimiyle satılan araziyle ilgili şunları söyledi: Burası 1967'de Hayri Kuyaş tarafından belediyeye bağışlanmış.O zaman sayısı 63 olan köye hizmet veriyordu. Soğuk hava deposu olarak kullanılıyordu. İmar kayıtlarında belediyenin malı olarak gözüküyor. Sadece Köy Hizmetleri Birliği'ne 'Soğuk Hava Deposu' olarak kullanılmak üzere bağışlanmış. 27 köyün muhtarı ile kaymakam 10-15 gün önce ani bir kararla toplanıyorlar. Ve 6 dönümlük belediye arazisini ve Soğuk Hava Deposu'nun binasını ihale usulü satıyorlar. Yani yangından mal kaçırıyorlar. Bedel ise 2 milyon 600 bin lira. Köy başına 80-90 bin lira düşüyor. Bu parayla ne hizmeti yapacak? Biz Türkiye'nin belediyesi değil miyiz? Burası İBB'ye bağlıyken satışı neden yapmadılar? Altında siyasi neden arıyorum.
BUNUN dışında bazı köy muhtarlarının da muhtarlıklara ait mülkleri sattığını duyduk. Cuhmurbaşkanlığı, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı'na gerekli yazıları yazdık. Bu arazinin mülkiyeti belediyeye ait. Belediyeye ait gözüken yerin satılması yasalara aykırı.

Okulların badanası yapılacak
ÇATALCA Kaymakamı Nevzat Taşdan ise şunları söyledi: Siyasi neden aranmasın. Köy muhtarları bina ve 6 dönümlük arazinin satışını talep etti. 2 milyon 600 bin liraya sattık. Para 27 köye eşit dağıtılacak. Belediye Başkanı'nın haberinin olmaması normal. Çok ani gelişti. Belediyeden mal kaçırdığımız yok. Gençler için top sahası yapılacak. Okulun badanası, öğrenciler için tuvalet kağıtları bu parayla karşılanacak.
ÖTE yandan muhtarların mülk satışı için Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurduğu ortaya çıktı. Ormanlı Köyü Muhtarı, muhtarlığa ait bina, dükkanve traktörleri buraya satmış. Diğer muhtarların da mülklerini satmak için harekete geçtiği öğrenildi. 
akşam

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV