banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Çekiciler Alkent'de iş başında!

155 'e Alkent İhbarı Yağıyor..

14 Eylül 2011 Çarşamba 18:38
Çekiciler Alkent'de  iş başında!
banner322

Çekiciler Alkent'de  iş başında!
 
155 'e Alkent İhbarı Yağıyor..
 
İstanbul Büyükçekmece İlçesi'nde ki, Alkent 2000 Mahallesi'nde garajlarını kapatıp oda yaparak, otolarını sokalara bırakanlar yandı artık.
 
B.Çekmece Belediyesi'nin göz yumması, bazı villa sahiplerinden bağış adı altında milyarlarca lira alarak garajların odaya çevirmesi Alkent de hayatı yaşanmaz kıldı. Evlerin değerini düşürdü. Gece kondu havası verdi.
 
Senelerdir İmar Kanunu ve villaların projelerine aykırı şekilde, garajlarını kapatıp fazla oda kazananlar, sokaklara, kaldırımlara park etmeye başladılar. Buda ambulans, belediye çöp kamyonlarının, polis ve itfaiye arabalarının geçişlerine mani oldu.
 
Görüntü kirliliği yaratan, Alkent 2000 de güvenliğin bozulmasına sebep olan sokaklara parka daha sıkı müdahale edilecek.
 
2 TRİLYON ALAN GÜVENLİK İŞE YARAMIYOR!
 
Mahallede kanunlara aykırı şekilde bulunan Securinet ve Global güvenlik firması elemanları bu konuda işe yaramayınca, vatandaşlar 155 ve İçişleri Bakanlığına resimli maille şikayete başladılar.
 
Mahallede özel güvenlik değil polis olur diyen vatandaşlar, özel güvenlik çok yetersiz, kimseyle kötü olmamak için, sokalara park edenlere müdahale etmiyorlar. Böyle olunca da madem yola park serbest, bende garajımı kapatıp oda yapayım diyenlerin sayısı arttı.
 
YÜZLERCE KİŞİ KAÇAK OLARAK GARAJLARINI KAPATTI.
 
CHP li belediye başkanı Hasan Akgün'ün garajlarını projeye, oto park yönetmenliğine aykırı olarak kapatanlara göz yumup, kaçak inşaatları yıkmayınca Alkent Mahallesi'nde yaşanılmaz oldu. Oto park kavgaları başladı. 155'e şikayet yağmaya başladı.
Mahallede oturan Dursun Boran'da, bu görüntü kirliliği ve park yasağı ihlallerini resimleyip İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İçişleri Bakanı İ. Naim Şahin ve Büyükşehir Zabıtaya maille gönderip şikayetci oldu.
Anarşi doğuran, huzur ve güveni bozan yola park suçlarının bitirilmesini talep etti. Bugün 14.30 civarında Alkent'e gelen Trafik Çekicisi Tuba sokağa park eden arabaların resmini çekip 61/1 c den ceza yazdı. 
Sonra da diğer cadde ce sokaklara, kaldırımlara park eden arabaları çekip , yeminli otoparka götürdü.
 

Daha önce site olarak kurulan Alkent 2000, 3 Haziran 2001 Pazar günü yapılan seçimle resmen mahalle oldu. Kaymakamlığın 24.12. 2008 tarih ve 799 sayılı belgesine göre Mahallenin muhtarlığınıda eczacı A. Banu Eraslan'ın yaptığı yazıyor.

 

06.03.2009 tarih ve 897 sayılı B.Çekmece Kadastro Müdürlüğünün yazısında mahallenin yollarının 10.08.1993 de B. Çekmece Belediyesi'nin 747 nolu encümen kararı, 3194 sayılı İmar Kanununun 16. maddesi uygulamasıyla yolların kamuya terk edildiği yazıyor. 

Herkesin kanunlara uygun yaşaması, polis kontrolü ve duyarlı vatandaş olmakla olur diyen Dursun Boran, çocuklarımıza yaşanılır Türkiye ve şehirler bırakmak için herkesin trafik magandalarını 155'e ihbar etmesini istiyor.

 

Bugün Alkent'de yollara park eden arabalara ceza yazıp çeken trafik çekicisi ve ekibi görülüyor..  ( Haber: Özel )

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • Ayla Gürbüz 13 yıl önce yorumlandı

      Güzel haber . Alkenti gözünde büyütenler iyi okusunlar. Boran beye tebrikler.
      Alkent e sonunda çekiciler düzen verip, yolları işgalden kurtaracaklar.
      Garajda oturacaklarsa neden 800 bin dolara villa almışlar. Yollar trafik için otopark için değil.

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV