banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Esenyurt'lu firmalar konutun suyunu çıkardı

İmar sorunu nedeniyle binlerce konut mağdurunun ortaya çıktığı Esenyurt’ta asıl sorumlunun firmalar olduğu açıklandı.

11 Eylül 2013 Çarşamba 14:07
Esenyurt'lu firmalar konutun  suyunu çıkardı
banner291
Esenyurt'lu firmalar konutun  suyunu çıkardı
İmar sorunu nedeniyle binlerce konut mağdurunun ortaya çıktığı Esenyurt’ta asıl sorumlunun firmalar olduğu açıklandı. Bölgede 6 şantiyesi devam eden Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Biz dahil olmak üzere birçok firma işin suyunu çıkardı. Bin konutluk yere 2-3 bin konutluk maket yapılıp satılmak istendi. Esenyurt’ta sıkıntı devam ediyor ama sorunlar artık firma ve müşterisi arasında” dedi.

Bölgenin hazırlanan planlarla yeni bir sürece girdiğini belirten Özyurt, şantiyelerin kapatılması nedeniyle geç kalan projelerinde mağduriyet yaratmadıklarını dile getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik, Esenyurt Belediyesi’nin de 1/1000’lik planları hazırladığını söyleyen Özyurt, “Biz 1350 konutumuzda düzenleme yapmak zorunda kaldı. 350 konut için müşterilere başka bloklardan ev verdik. Bin konut için ise yapılan yüzde 35’lik ödemeyi iade ettik. ” dedi

ESENYURT’TA YOLA DEVAM

Metrekaresi bin 300- bin 400 TL ile konut ürettiğini söyleyen Özyurt, Esenyurt’ta C ve D gelir grubunun yanında A ve B gelir grubu için de proje geliştireceklerini açıkladı.

Şirketin yeni satışa sunulan projeleri şunlar;

*N5 Suites, Beylikdüzü’nde otel ve rezidans konseptinde inşa ediliyor. 16 katlı projede 132’si otel odası, 190’ı daire, 8’i dükkan olmak üzere toplam 330 bağımsız bölüm bulunuyor. 132 odalı N5 Suites Otel’de 101 adet stüdyo ve 31 adet de 1+1 daire bulunuyor. Projede yer alan stüdyo daireler 40 metrekare büyüklüğünde. 1+1 dairelerin büyüklüğü ise 75 ve 87 metrekare arasında değişiyor. Metrekare fiyatlarının 3 bin 500-4 bin lira arasında değiştiği projede teslimler Haziran 2015’te yapılacak.

* Esenyurt’ta 7 dönüm arazi üzerinde inşa edilen NCadde ise tek blokta 16 kattan oluşuyor. NCadde’de 112 daire bulunuyor. NCadde’de metrekare fiyatları 2 bin 500 lira seviyesinde.

* NCity Esenyurt projesi 15 dönümlük arazide inşa ediliyor. 15 katlı dört bloktan oluşan NCity Esenyurt’ta 448 daire yer alıyor. NCity’de metrekare fiyatları bin 300 - bin 400 TL. Teslimler ise Şubat 2015’te.

GAZİANTEP’E KONUT, BAYRAMPAŞA’YA OTEL

Önümüzdeki yıl Gaziantep’te proje geliştireceklerini belirten Özyurt, Alman bir grupla ortak olunacak projede 800 konut bulunacağını ifade etti. Bayrampaşa’da kentsel dönüşümü desteklemek olmak adına bir otel projesi yapacaklarını söyleyen Özyurt, önce konut inşa etmek için başladıkları projeyi belediyenin isteği üzerine otele çevirdiklerini belirtti. Uluslararası bir zincirle görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Özyurt,”160 odalı otel için ruhsat aldık. Dönüşüm projesi olduğu için arsa sahipleri de otelden hisse alacak” dedi.

YABANCIYA 150 KONUT SATTI
YABANCI yatırımcıların Esenyurt’a büyük ilgi gösterdiğini belirten Özyurt, Nisan-Mayıs aylarında yapılan satışarın yüzde 50’sini yabancıların oluşturduğunu ifade etti. Ortadoğu’daki karışıklıklar nedeniyle bu oranın yzüde 10’a düştüğünü belirten Özyurt, yılın İlk 8 ayında yabancılara 150 konut sattıklarını ifade etti.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV