banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Prestij sokak çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Alt yapı çalışmalarının yüzde 90’ını 2010 yılına kadar tamamlayan Güngören Belediyesi,

11 Eylül 2011 Pazar 01:30
Prestij sokak çalışmaları tüm hızıyla sürüyor
banner312
Prestij sokak çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Alt yapı çalışmalarının yüzde 90’ını 2010 yılına kadar tamamlayan Güngören Belediyesi, cadde ve sokaklarına prestij kazandırma çalışmasına başladı. Kınalı, Ortaç caddesi ile Yarışçı, Rezaki ve İlkyuva sokaklarında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ortaç Caddesi’nin yüzde 90’ı tamamlandı. Ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmaları ise bitmek üzere. Vatandaşlar ise uygulamadan hayli memnun.
‘Prestij Cadde’ konseptinde ele alınan Atatürk, Menderes, İnönü ve Ahmet Kutsi Tecer caddelerinde başarıyla uygulanan proje, Kınalı, Ortaç ile Rezaki ve Yarışçı sokaklarda da yılsonuna kadar hayata geçirilecek. Yeni düzenlemede engellilere, özellikle görme engellilere yönelik yapılan ayrıntılar ise oldukça dikkat çekiyor.
Atatürk Caddesi’ndeki dekoratif aydınlatma ve görme engellilere yönelik düzenlemenin benzeri Ortaç caddesine de uygulandı. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, “Bağcılar Caddesi ile Yeşiltepe Caddesi arasında yer alan 379 metre uzunluğundaki Rezaki Sokak, prestij sokak konseptinde yeniden düzenleniyor. Yağmursuyu altyapısı yenilenen sokağın, araç trafiği tek şeride dönüştürülüp kaldırımları da genişletilecek. Caddenin kaldırımları ayrıca yaşlı ve engellilerin rahatça kullanabileceği şekilde yeniden dizayn edilecek. Havai hatları yer altına alınacak sokakta, görüntü kirliliğine son verilecek. Dekoratif aydınlatma direkleri ile vatandaşların geceleri daha güven ve huzurla dolaşması sağlanacak. Ortaç caddemiz ise bitmek üzere. Ağaçlandırması yapıldı. Sokak aydınlatması bitmek üzere. Kınalı caddesinde ise çalışlarımız yeni başladı. 650 metre uzunluğunda ve yaklaşık 10.400 metrekare alanı olan Kınalı caddesi ile İlkyuva caddesinin İnönü caddesi ile Kınalı caddesi arasındaki 240 metrelik kısmını prestij cadde konseptinde yapacağız. Trafiğin tek yönlü, yolları araç park alanı olarak düzenleyeceğiz. Gelişi güzel parklanmayı önleyerek trafiği rahatlatacağız ” diye konuştu.
Yarışçı Sokak’ta da benzer uygulamaların yanında ek olarak, sokak araç trafiğine de kapatılacak. Burada yürüyüş yolu ve yeşil alanlar oluşturulacağını belirten Karaman, “Rezaki Sokak’ta olduğu gibi burada da yolları yaşlı ve özürlülerin rahatça yürüyebileceği şekilde dizayn ediyoruz. İhtiyaç halinde itfaiye, ambulans, polis aracı ve nakliye kamyonlarının girebileceği şekilde sokağı dirolik babalarla trafiğe kapatacağız. Amacımız Güngören’e daha yaşanabilir, ferah ve huzurlu sokaklar kazandırabilmektir” şeklinde konuştu.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV