banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Kartopuyla gelen ölümde taksiciye 134 gün sonra tahliye

Küçükçekmece'de meydana gelen olayın ikinci duruşmasında flaş gelişme.

26 Nisan 2014 Cumartesi 13:49
Kartopuyla gelen ölümde taksiciye 134 gün sonra tahliye
banner321
Kartopuyla gelen ölümde taksiciye 134 gün sonra tahliye
Küçükçekmece'de meydana gelen olayın ikinci duruşmasında flaş gelişme.

Avcılar Tabela Neon


Küçükçekmece'de otomobiline kar topu attığı taksici tarafından kovalanan, bu sırada girdiği E-5 karayolunda başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ'ın ölümüyle ilgili davada taksi sürücüsü Özhan Güven ikinci duruşmada tahliye edildi.

Küçükçekmece Sefaköy'de 13 Aralık 2013'te arkadaşlarıyla oynayan 11 yaşındaki Yusuf Salih Özdağ, kartopunu arkadaşına atarken bir taksiye isabet ettirdi. Buna sinirlenen taksi sürücüsü
aracıyla ters yönde ilerleyerek, çocuğu kovalamaya başladı. Yusuf, yan yoldan bariyerlerin üzerinden atlayarak E-5 karayoluna kaçtı. Yolun en sol şeridine kadar koşan Yusuf, başka bir aracın altında kalarak can verdi. Olayın ardından Yusuf'a çarpan sürücü Özcan Acar hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar, tutuklanan taksici Özhan Güven hakkında ise 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
2 HAFTA ÖNCE OLAY YERİNDE KEŞİF YAPILMIŞTI

Bakırköy 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil oldu. Mahkeme, 11 Nisan'da olay yerinde keşif görgü tanıkları eşliğinde keşif yaptı. Keşif nedeniyle hakim ve savcı, bilirkişi ve görgü tanıkları eşliğinde sokak sokak gezerek Yusuf Salih'in kaçtığı güzergah belirlemeye çalıştı. Karayolu ise kısa bir süreliğine araç trafiğine kapatılarak Yusuf Salih'in son anlarına tanıklık edenlere olay anlattırıldı.
KEŞİF İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORU GELMEDİ

Dün görülen 2'nci duruşmaya tutuksuz sanık Özcan Acar ile tutuklu sanık Özhan Güven ve taraf avukatları geldi. Mahkemede, keşifle ilgili olarak bilirkişi raporunun gelmediği açıklandı. Tutuklu sanık Özhan Güven'in avukatı, delillerin toplandığını, tanıkların dinlendiğini ve delil karartma şüphesinin olmadığını belirterek müvekkilinin tahliyesini talep etti. Cumhuriyet Savcısı ise delil durumu, suçun vasıf ve mahiyetini göz önünde bulundurarak sanığın tutukluluğunun devamını talep etti.
DENETİMLİ SERBESTLİK UYGULANACAK

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Güven hakkındaki delillerin toplanmış olması, delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması, sabit ikametgah sahibi olması, suçun niteliğinin değişme ihtimaline göre tahliyesine karar verdi.

Heyet, yurtdışına çıkış yasağı getirdiği sanık hakkında denetimli serbestlik uygulanmasına da karar verdi. Tahliye kararı mahkeme başkanı Enes Sevgi'nin karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla alındı.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV