banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner288
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Küçükçekmece'de Terör Operasyonu

Küçükçekmece'de yasadışı sol bir örgüte yönelik operasyonda; keskin nişancı silahı haline getirilmiş kalaşnikof silah, tabanca ve patlayıcılar ele geçirildi.

03 Eylül 2012 Pazartesi 22:26
Küçükçekmece'de Terör Operasyonu
banner264
Küçükçekmece'de Terör Operasyonu
Küçükçekmece'de yasadışı sol bir örgüte yönelik operasyonda; keskin nişancı silahı haline getirilmiş kalaşnikof silah, tabanca ve patlayıcılar ele geçirildi.


İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “2012 Haziran ayı itibariyle ilimizde silahlı eylemlerini yoğunlaştıran yasadışı sol bir terör örgütüne yapılan çalışmalarda, örgütün silahlı eylem anadında faaliyet gösteren 2’si olmak üzere toplam 8 terör örgütü mensubu ile 8 adet tabanca, 300 adet çeşitli çaplarda fişek, 1 el bombası, çok sayıda sahte kimlik ve belgeler, ile örgütsel doküman ve şifreli kodlamalar içerir el yazısı notlar ele geçirilmiştir. Devam eden çalışmada, aynı terör örgütüne yönelik 31.08.2012 gürü il emniyet müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince başlatılan, operasyonlarda örgüte ait silah ve mühimmatlar ile 2 şahıs daha yakalanmıştır" denildi.

Yapılan açıklamada, bin 250 gram TATP patlayıcı, 1 adet uzun namlulu kalaşnikof marka otomatik tüfek, el bombası, tabanca, 2 susturucu, 165 fişek, 2 metre sinyalli fitil, 4750 paket sigara, çok sayıda doküman ele geçirildiği belirtildi.

OPERASYON ANLARI POLİS KAMERASINA DA YANSIDI

Terörle Mücadele polisinin Küçükçekmece’de gerçekleştirdiği operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde özel harekat ekibinin baskın anları ve baskın yapılan iş yeri görülürken; yapılan aramalarda ele geçirilen uzun namlulu silahın bulunma anları da yer alıyor. Bir gitar çantasını açan polis, gitar kasnakları içerisinde sıkıştırılmış uzun namlulu silah ve silaha ait şarjör ve fişekler buluyor. kalaşnikof marka silahın üzerinde dürbün olduğu görülürken, namlusunun da değiştirildiği anlaşılan silahın üzerinde oynanarak keskin nişancı silahı haline olduğu dikkat çekiyor.

BOMBA UZMANI POLİS KORUMA KIYAFETİ İLE İÇERİ GİRİYOR

Görüntülerde ayrıca, aramaların yapıldığı işyerine bir bomba imha uzmanının, bomba elbiseleriyle girdiği görülür. 1250 gram ani patlama özelliğine sahip TATP tipi patlayıcının ele geçirildiği operasyonda, ele geçirilen kaçak sigara ve zanlıların gözaltına alınması da görüntüler arasında yer alıyor. Ayrıca ele geçirilen malzemelerin delillendirilmesi de görüntüler arasınla yer alıyor.

Bu arada, gözaltına alanın zanlıların İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusu devam ettiği belirtildi.
 

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV