banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
19 Nisan 2024 Cuma

12 yıl sonra Başkan Erdoğan'dan Irak ziyareti

Küçükçekmece'den Tüm Dünyaya Kardeşlik Mesajları

Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ve CIOFF tarafından organize edilen 4. Uluslararası Çocuk Festivali, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kapanış programıyla sona erdi.

24 Nisan 2013 Çarşamba 13:17
Küçükçekmece'den Tüm Dünyaya Kardeşlik Mesajları
banner291
Küçükçekmece'den Tüm Dünyaya Kardeşlik Mesajları
Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ve CIOFF tarafından organize edilen 4. Uluslararası Çocuk Festivali, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kapanış programıyla sona erdi.

Program öncesi Arnavutluk, Belarus, KKTC, Macaristan, Venezuela’dan gelen 130 çocuk ve onları misafir eden Küçükçekmeceli aileler, Küçükçekmece Belediyesi’nin 23 Nisan özel resepsiyonunda bir araya geldi. Küçükçekmece Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen resepsiyona; Başkan Aziz Yeniay, CIOFF yetkilileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır da katıldı. Resepsiyonda, festivalde emeği geçen Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır ve okul müdürlerine Başkan Yeniay tarafından plaket verildi.

Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Hop Dedik Ayhan’ın sunuculuğuyla gerçekleşen kapanış programına ise, 5 ülkeden gelen 130 çocuğun dans gösterileri damga vurdu. Ev sahibi Türkiye’yi temsilen de Küçükçekmece Halk Dansları Topluluğu, Kırklareli yöresi halk oyunlarını sahneledi. Programın devamında ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın ve küçük arkadaşları birbirinden güzel parçalarla solo ve grup halinde keman konseri verdi. Küçükçekmece Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl startı verilen Caka Projesi kapsamında sahne alan küçük sanatçılar, 1 yılda aldıkları eğitimi Çocuk Bayramı özel performanslarıyla sahneye koydu. Konser sonunda Başkan Yeniay, Cihat Aşkın’a teşekkür ederek, günün anısına çiçek takdim etti.

"ATATÜRK BU TABLOYU GÖRSEYDİ GURUR DUYARDI"

Programda yaptığı konuşmada, Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Küçükçekmece’den tüm dünyaya kardeşlik mesajlarının verildiğini ifade eden Başkan Yeniay, “Bizler, dostlarımızı ülkemizde misafir etmekten memnuniyet duyduk. İyi ki geldiler. Eminim Mustafa Kemal Atatürk şu tabloyu görseydi, gurur duyardı. Burada barış, kardeşlik, sevgi ve dostluk tablosu çizen bu çocuklar dünyanın daha da güzelleşmesi için birlikte gayret gösterecekler. Onların buradaki kardeşlikleri de ileride yerini dostluğa bırakacaktır” diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Gecenin sonunda Başkan Yeniay, ülke temsilcilerine plaket ve sertifikalarını takdim ederken, yabancı konukları misafir eden aileler de memnuniyetlerini dile getirdi.

Festival, tüm katılımcıların hep bir ağızdan söyledikleri 10. Yıl Marşı’yla sona erdi.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV