banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
16 Nisan 2024 Salı

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

RAMAZAN AYINDA CUMA YIKIMI!!!

SİLİVRİ’DE İBB’NİN GECE YARISI YIKIM OPERASYONU

26 Temmuz 2013 Cuma 22:36
RAMAZAN AYINDA CUMA YIKIMI!!!
banner322
RAMAZAN AYINDA CUMA YIKIMI!!!

SİLİVRİ’DE İBB’NİN GECE YARISI YIKIM OPERASYONU

İBB ekipleri gece yarısı gerçekleştirdikleri bir operasyonla Selimpaşa Kadir Has Üniversitesi’nin sahil kısmında kalan bir büfeyi yıktı. Başkan Işıklar; "Bu eşkıyalıktan başka bir şey değil” diyerek duruma tepki gösterdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri Silivri Selimpaşa Mahallesi’nde bulunan bir büfeyi gece yarısı yaptıkları bir operasyonla yıktı. Kamuya terkli alanda, Silivri Belediyesi Encümen Kararı bulunan, tüm yasal dayanakları mevcut büfe yeri hiçbir gerekçe gösterilmeden yıkıldı. Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarının ardından büyük bir hareket kazanan Selimpaşa Halaskargazi Caddesi’nde bulunan büfenin yıkım gerekçesi İBB ekipleri tarafından açıklanmadı.

IŞIKLAR; "BUNU EŞKIYA BİLE YAPMAZ”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; "Dört buçuk senedir bir tane yere ruhsat vermeden ‘git burayı aç’ demedim, demem. Yıkılan büfe yeri ile ilgili Silivri Belediye Encümen kararı var. Büyükşehir’e de yazı gönderdik. Kendi iç yazışmaları da var. İlçe genelinde 62 yer ile ilgili tutanak tuttular, tüm yerlerin Silivri Belediyesi yetkisi dahilinde olduğunu ifade eden kendi beyanları, yazışmaları var. Bu eşkıyalıktan başka bir şey değil. Astarı pahalıya mal olacak. Kim tarafından yaptırıldığını biliyoruz. Yaptığımız hizmetler birilerini rahatsız ediyor. Selimpaşa’da Kavun Festivali yapacağız, belediyenin tarlalarına bamya ve kavun eken çiftçilere geriye dönük ecrimisil borçları çıkarmaya başladılar. Afişler asıyoruz, aynı gün gelip indiriyorlar. Böyle küçük hesaplar, böyle ucuz düşünceler olabilir mi? Fil yoncanın arkasına saklanırsa ne olur, görünür. Herkes de öğrenecek kim olduğunu. Burada kaçakçılık mı yapılıyor? Her şey yasal, usulsüz hiçbir şey yok. Kimseye bilgi vermeden, ne bir tebligat ne de bir ikazda bulunulmadan sabahın dört buçuğunda gelip yıkım yapıyorlar. Sabaha karşı yapıyorlar çünkü insan içine çıkmaya yüzleri bile yok. İnsanları malına, mülküne, devletine, aldığı izne bile güvenemeyecek duruma getirdiler. Bu mübarek ayda bunu eşkıya bile yapmaz. Konuyla ilgili hukuki sürecin takipçisi olacağız” dedi.

BÜFE SAHİBİ SEVİNÇ; "HERŞEYİMİZ YASAL, ANLAM VEREMİYORUM”

Büfe sahibi Atilla Sevinç olayı şu şekilde anlattı; "İçeride bekçimiz vardı. Arkadaşımız gece içeride yatarken kepçeyi vurup yıkmaya kalkmışlar. Elemanımız da sese uyanıp, dışarı çıkmış. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri ‘Çabuk dışarı çık, şahsi ne eşyan varsa al yıkıyoruz burayı’ demişler. Bize hiçbir açıklama yapılmadı, öncesinde bir uyarı da yok. Ramazan ayında böyle hayırlı bir günde Cuma sabahı mağdur edildik. Biz buraya esnaflık yapmaya geldik ve her şeyimiz yasal. Vergi mükellefiyiz, elektriğe, suya aboneliğimiz var. Ruhsat almak için müracaata bulunduk, tüm dosyalarımız eksiksiz. İllegal hiçbir şey yok. Hala anlamış değilim, anlam veremiyorum.”

"BİR GÜN ÖNCE HERŞEY YASALARA UYGUN DEDİLER, BİR GÜN SONRA YIKTILAR!”

Olayın şokunu üzerinden atamayan Sevinç, bir gün önce İBB yetkililerinin büfe yerini denetlediğini ve her şeyin yasalara uygun olduğunu belirterek kendilerine teşekkür ettiklerini anlatarak şunları söyledi; "Bir gün öncesi Büyükşehir yetkilisi geldi. ‘Resmi belgeniz var mı?’ dedi. Biz de içerisinde Belediye Encümen Kararının da olduğu resmi belgelerimizi gösterdik. Okudu, ölçümlere baktı. ‘Her şey mükemmel, yasalara uygun olarak yapmışsın’ dedi ve teşekkür etti. Bir süre sohbet ettik, hayırlı işler diledi. Bir şeyler ikram etmek istedik kendisi ‘Ramazandan sonra gelir bir çayınızı içerim’ dedi. İnsanlara bu şekilde yaklaşıp da sonra böyle mi yapıyorlar? Bu bize ikaz mıydı? Tebessüm etmek ikaz mıydı? Her şeyin prosedürüne göre, usulüne uygun yapılması mı bizim suçumuz? Böyle bir yaklaşım olmaz. Ne esnaflığa, ne yöneticiliğe ne de idareciliğe yakışmayan bir davranıştır bu. Biz burayı gasp etseydik, gelişigüzel yapsaydık yıkmak en doğal haklarıydı. Şikâyetçi olup hakkımızı arayacağız.”


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV