banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

Silivri’de Acil Servisi Kapatılan Hastane Önünde Eylem

Silivri Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesi önünde toplanan grup, personel yetersizliği nedeniyle kapatılan ‘Acil Servis’in yeniden açılması için eylem yaptı.

08 Nisan 2013 Pazartesi 09:26
Silivri’de Acil Servisi Kapatılan Hastane Önünde Eylem
banner291
Silivri’de Acil Servisi Kapatılan Hastane Önünde Eylem
Silivri Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesi önünde toplanan grup, personel yetersizliği nedeniyle kapatılan ‘Acil Servis’in yeniden açılması için eylem yaptı.

Silivri Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi imzası ile duyurulan Selimpaşa Ek binasındaki Acil Servis hizmetlerinin durdurulacağı haberi mahalle sakinleri ile hastane yönetimi arasında gerginliğe neden olmuştu. 1 Nisan günü faaliyetleri durdurulan Acil Servis için Selimpaşa halkı eylem yapmış ve polis eyleme biber gazı kullanarak müdahale etmişti.

Acil Servisi kapattırmak istemeyen Selimpaşa Mahallesi sakinleri bugün tekrar bir araya geldi. Acil Servis önünde saat 16.00’da toplanan grup, Acil Servisin faaliyetlerinin durdurulmasını protesto etmek istedi. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı hastane önünde basın açıklaması yapan grup, Acil Servisin faaliyetlerine kesintisiz olarak devam etmesini istediklerini dile getirdiler.

Silivri Prof. Dr. Nemci Ayanoğlu Devlet Hastanesinin Başhekimi Sadık Balcı da hastane binasına gelerek eylemcilerle görüştü. Eylem yapan grubu temsilen 3’ü bayan 6 kişi toplantı yapan Başhekim Sadık Balcı süreç hakkında bilgi verdi.

Başhekim Sadık Balcı’ya taleplerini ileten vatandaşlar, aynı zamanda hastanenin Acil Servis faaliyetlerindeki kesintilerin sebepleri hakkında da bilgi aldı. Balcı, “Hastanemizin Acil Servis hizmetlerinde kesinti yaptık. Bunun nedeni personel yetersizliği. Türkiye genelinde yaşanan bir doktor sıkıntısı var. Bu sadece Silivri’de olan bir şey değil. Acil Servisi veya hastaneyi kapatmak gibi bir durumumuz yok. Burada Acil Servis doktorlarımızın üçü birden istifa ettiler. 3 doktor birden azalınca mecburen bu yönde düzenlemeye girdik. Ben de böylesine büyük bir yatırımın altında kesintiye uğrayan bir hizmetin duyurusuna imza atmaktan memnuniyet duymam. Şuan kadromda 17 doktor olması gerekiyor Acil Servis hizmetleri için. Ancak 8 tane doktor ile çalışıyoruz. 8 doktor ile 3 nöbette 2 hastaneyi idare etmek mümkün değil. Burada Acil Servisi kapatmak gibi bir niyetimiz olsa doktor talebinde bulunmazdık. 3 doktor arkadaşımızın istifalarını verdikleri gün yeni doktor talebinde bulunduk” dedi.

Dr. Balcı, Acil Servis ekipmanlarının taşındığı iddiasına da açıklık getirdi. Acil Servis ekipmanlarına dokunulmadığını ifade eden Balcı, kullanım dışı olan cerrahi servisine ait bir adet anestezi cihazının nakledildiğini söyledi. Balcı, “Şuan hastanemizin ameliyathanesi hizmet vermiyor. Ameliyathane kullanılmadığı için orada bulunan cihazları ihtiyaç doğrultusunda naklettik. Anestezi cihazını aldık. Burada devletin bir cihazını çürümeye terk edemem. Diğer tarafta ihtiyaç varken binlerce dolar verip yeni bir cihaz alınması israf olur. Silivri merkez binamızdan ayrı tutmadım burayı hiç. Bana doktor geldiği sürece ben burayı açık tutacağım” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV