banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
28 Mart 2024 Perşembe

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

KİŞİLİĞİN EN BÜYÜK DÜŞMANI “ENANİYET”

13 Nisan 2013, 13:46
KİŞİLİĞİN EN BÜYÜK DÜŞMANI   “ENANİYET”
Salih ÖZTÜRK

KİŞİLİĞİN EN BÜYÜK DÜŞMANI   “ENANİYET”

          İnsan olmak ayrıcalıktır diğer mahlûkatlar arasında. Çünkü Allah-ü Teâla biz insanları akılla ve şuurla taçlandırmıştır. İnsanı taçlandıran yüce Allah ibadet konusunda en büyük vazifeyi biz insanlara vermiştir. Kendimizin birer aciz kul olduğu bilincinde yaşamak bizim en büyük vazifemizdir.

         İnsanlar toplumu oluşturan birer unsurlardır. İnsanların iş hayatında, sosyal hayatında ve aile hayatında mutlu olabilmeleri için özgüven dediğimiz kişilik olgusunun tam veya tama yakın olması gerekir. Özgüveni iyi olan bir insan gerek meslek hayatında gerekse özel hayatında başarılı olur ve aldığı kararlar doğru olur. Özgüven; “Allah akıl ve fikir verdi ve bende onu hayatımda kullandım ve kullanıyorum” şeklinde diyenlerin en büyük sermayesidir.

         Asıl konumuz olan enaniyet  ise özgüvene çok benzer ama aralarında çok ince ve küçük bir fark vardır. Çoğu insanlar bu küçük ve ince farkı karıştırarak büyük kişilik sorununa dönüştürüyorlar. Bu küçük ve ince fark ise başarılı olduğu ve bazı kişisel özelliklerin kendi çabalarıyla olduğunu, bütün yeteneklerinin kendine ait olduğunuzannettiği bir kişilik problemidir.Enaniyet unsurları şu şekildedir. Kendisini haklı görmesi, kendisini övmesi, ilgi çekmeye çalışması vs

          Enaniyet duygusunda kişi kendini sürekli haklı görmek ister. Yani olayların sonucu ne olursa olsun o konuda kendisi haklı veya haksızda olsa kendini haklı zannetmesi ve zannettirmeye çalışmasıdır.

       Övünmek ise kendi sahip olduğu mal varlıklarını, kişisel özelliklerini,mevkiisini, eğitim ve kültürünü üstün görerek diğer insanları küçümsemedir.

İlgi çekme çabasında ise kişi toplumda değer kazanmak için ön plana çıkmayı ve herkesten üstün olduğunu ispatlamaya çalışmasıdır.

       Biz insanlar özümüzü unutmadan çekirdeğimize dönerek büyük bir okyanusta küçük bir yağmur damlası olduğumuzun bilincinde olarak hayatımızı mütevazı bir şekilde böbürlenmeden, kibir duygusuna kapılmadan ibadetlerimizi yaparak hayatımızı sürdürmemiz gerektiğini unutmamamız gerektiğinin bilincinde olmalıyız.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • esra kılıç 11 yıl önce yorumlandı

      gerçekten yazara katılıyorum.. günümüzde bunun bilincinde olan çok az insan var.. umarım bu yazı çok kişiye ulaşır..

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV