banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
23 Nisan 2024 Salı

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Çolpan İlhan hayatını kaybetti

Sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın eşi usta oyuncu Çolpan İlhan, bugün hayata gözlerini yumdu.

26 Temmuz 2014 Cumartesi 10:21
Çolpan İlhan hayatını kaybetti
banner321
Çolpan İlhan hayatını kaybetti
Sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın eşi usta oyuncu Çolpan İlhan, bugün hayata gözlerini yumdu.

SEO

Sanatçının evinde sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği öğrenildi.

İlhan için pazar günü Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde tören gerçekleştirilecek. İlhan'ın cenazesi, öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda Sadri Alışık'ın yanında toprağa verilecek.
TAZİYE ZİYARETLERİ

Geçirdiği kalp krizi sonucu 78 yaşında hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Çolpan İlhan'ın ölüm haberini alan sevenleri ve sanatçı dostları evine taziye ziyaretinde bulundu.

İlhan'ın Nişantaşı'nda bulunan evine gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, taziye ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Çolpan Abla'yı kaybettik. Ani oldu gerçekten, üzgünüz" dedi.

Çolpan İlhan'la aralarında güzel bir ilişki olduğunu, en son Sadri Alışık'ın anma töreninde bir araya geldiklerini ve duygusal anlar yaşadıklarını kaydeden Hazinedar, şunları söyledi:

"Çolpan İlhan, Muhsin Ertuğrul ekibinin, döneminin, ekolünün son temsilcilerinden birisiydi. Yani Sadri Alışık'ın eşi olmasının ötesinde bir tiyatro ekolünün de aslında önemli bir ismidir. Allah rahmet eylesin. Alışık Ailesi'ne Allah'tan rahmet ve başsağlığı diliyorum. Sanat dünyasının da başı sağolsun."
- "Kalp yetmezliği vardı ama beklemiyorduk"

İlhan'ın torunu Sadri Alışık da "Annemizi, ustamızı, ailemizin onurunu kaybettik. Hiç beklemediğimiz, ani gelişen bir olayla bugünü yaşıyoruz. Kalp yetmezliği vardı ama beklemiyorduk" dedi. Oyuncu Seray Sever de, "Beraber vakit geçirdiğim, anne gibi gördüğüm, sizler için duayen, benim için aileden biriydi" ifadelerini kullandı.

Manken ve oyuncu Azra Akın ile Arzum Onan da İlhan'ın ailesine taziyelerini iletti.
ÇOLPAN İLHAN KİMDİR?

Çolpan İlhan, 8 Ağustos 1936'da izmir'de dünyaya geldi. Türk edebiyatının usta şairlerinden Attila İlhan'ın kız kardeşi olan Çolpan İlhan, Yeşilçam'ın unutulmaz aktörü Sadri Alışık'ın da eşiydi. İlhan, Kerem Alışık'ın da annesi.

Lise eğitimine Balıkesir Lisesi'nde başladı. Daha sonra Kandilli Kız Lisesi'nden mezun oldu.

İstanbul Belediye Konservatuarı'nda tiyatro bölümünü ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünden mezun oldu.

Bu sırada akademideki arkadaşları ile birlikte "Akademi Tiyatrosu" adıyla bir tiyatro grubu kurdu ve oyunlar hazırladı. Bu sırada gelen bir teklifle 1957 yılında ilk sinema filmi Kamelyalı Kadın'da başrol oynadı.aynı yıl
içinde Küçük Sahne'de Münir Özkul ve Uğur Başaran ile "Sevgili Gölge" adlı oyunla ilk profesyonel oyununu oynadı.

Üç sezon Küçük Sahne'de tiyatrolarda rol aldıktan sonra bu tiyaronun dağılması ile Oda Tiyatrosu'nda Müfit Ofluoğlu ile Sabahattin Kudret Aksal'ın "Tersine Dönen Şemsiye" sini sahnedi. Daha sonra Kent Oyuncuları ile Güner Sümer'in "Yarın Cumartesi"'nde oynadı. Kenterler ile de "Baharın Sesi", "Nalınlar" ve "Aptal Kız"'da sahne aldı. Bir süre sonra oğlu Kerem'in doğması ile tiyatroya ara verdi. 1960'ların ortasında sinema filmleri ile sanat yaşantısına geri döndü ve 300'e yakın filmde rol aldı. 1970'lerin sonlarına kadar sürekli filmlerde başrollerde oynayan İlhan sonra sinemadan koptu ve moda çizimleri yapmaya yoğunlaştı.
KEREM ALIŞIK ANNESİNİ, SONGÜL ÖDEN BABASINI KAYBETTİ

Sinema sanatçısı Sadri Alışık'ın eşi usta oyuncu Çolpan İlhan, bugün hayata gözlerini yumdu. Çolpan İlhan’ın evinde sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiği öğrenildi. Kerem Alışık anne acısı yaşarken sevgilisi Songül Öden ise babasını kaybetmenin acısını yaşadı.
İKİSİ DE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Kerem Alışık annesini kalp krizinden kaybederken, oyuncu sevgilisi Songül Öden de babası Bedri Öden'i dün gece geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV