banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner300
19 Nisan 2024 Cuma

Filistinli Gazeteciler Sendikası acı bilançoyu açıkladı

Hababam müze

Türk sinemasının klasiklerinden, Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı eserinden uyarlanan 'Hababam Sınıfı'nın çekildiği Adile Sultan Kasrı'ndaki sınıf müzeye dönüştürüldü.

25 Nisan 2014 Cuma 10:16
Hababam müze
banner291
Hababam müze
Tabela Neon
Türk sinemasının klasiklerinden, Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı eserinden uyarlanan 'Hababam Sınıfı'nın çekildiği Adile Sultan Kasrı'ndaki sınıf müzeye dönüştürüldü.
Müzede filmin oyuncuları Adile Naşit, Kemal Sunal, Münir Özkul ve Halit Akçatepe’nin birer silikon heykeli de bulunuyor. Açılış törenine aralarında Halit Akçatepe, Ercan Gezmiş, Ahmet Arıman ve Tuncay Akça’nın bulunduğu oyuncular katıldı. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle oluşturulan müzenin açılışında konuşan Hababam Sınıfı’nın ‘Postal Rıza’sı Ercan Gezmiş “Ben ve bütün arkadaşlarım ve sizler, onlarca kere bu filmi seyretmiş olmamıza rağmen, bu akşam bile yayımlandığında sanki ilk defa izliyormuş gibi o lezzeti alıyoruz” dedi. Müzeye dönüştürülen sınıfta sobanın içine girmiş ‘Güdük Necmi’, onun başında dikilen ‘Kel Mahmut’, öğretmen masası önünde ‘Hafize Ana’ ve sırasında oturan ‘İnek Şaban’ heykelleri bulunuyor. Duvarları film karelerinden fotoğraflarla süslenen sınıfta, hayatını kaybedenlerin fotoğrafları da oturdukları sıraların üzerine duruyor.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV