banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

İstanbul Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

8’incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

02 Kasım 2013 Cumartesi 15:39
İstanbul Kitap Fuarı Kapılarını Açtı
banner311
İstanbul Kitap Fuarı Kapılarını Açtı
8’incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Çok sayıda yayınevinin stant açtığı fuara, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Uluslararası salonda 28 ülkeden 200 yayınevinin katıldığı fuara bu yıl Çin Halk Cumhuriyeti onur konuğu oldu. 2-10 Kasım tarihleri arasında kitapseverlere açık olacak olan fuara bu yıl onur konuğu olan Çin Halk Cumhuriyeti’nden çok sayıda yazar ve sanatçı katılacak. 690 yayınevinin katıldığı İstanbul Kitap Fuarı’nda, fuar süresince söyleşi, panel gibi 300 etkinlik yapılacak.Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan fuarın açılışında yaptığı konuşmada, fuarın uluslararası bir prestije sahip olduğunu belirterek, “32 yıldır başarılı bir şekilde her geçen yıl başarısını arttırması takdire şayan. Türkiye’de son yıllarda hızlı gelişim gösteren sektörlerin başında yayıncılık gelmektedir” diye konuştu.Fuarın Onur Yazarı Taner Timur, fuarın açılışında yapmış olduğu konuşmada, “Bu fuarı kitap bayramı olarak da adlandırıyorum” dedi. Timur, fuarın her geçen yıl daha da geliştiğini sözlerine ekledi.Yayınevi olarak her yıl fuara katıldıklarını ifade eden Mustafa Karakuş ise, “Henüz yeni başladı ama hafta sonları yoğun geçiyor. İnsanlar bir yıl boyunca okumak istedikleri kitapların listelerini hazırlıyorlar. Son birkaç senedir uluslararası bir forma dönüştüğü için de yabancı konuklar da epey bir ilgi gösteriyor” dedi.Yayıncı Pelin Yılmaz Özensen de, insanların kitap okuma alışkanlığının arttığını vurgulayarak, “32 senedir biz bu fuardayız. Prestijli gördüğümüz fuarlardan bir tanesi. Hafta sonu olduğu için çok yoğunluk bekliyoruz. Daha bilinçli bir kesimin uğrayacağını ve kalabalık olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.FUARIN İLK GÜNÜNDE VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ. İbrahim Kıpık, ulaşımın rahat olmasından dolayı fuara katılımın da yoğunlaştığını belirterek, “Geçen sene daha iyiydi. Ondan önceki sene metro yapılmamıştı çok berbat geçmişti. Katılım azdı. Bu sene sanırım çok daha iyi. İlaveler yapılmış, yeni stantlar kurulmuş. Bu fuarın daha da geliştiğini gösteriyor. Herhalde bu sene 500 bini aşar diye düşünüyorum. Hem ulaşım kolaylaştı hem de havalar güzel” dedi.Fatma Betül Ersoy adlı öğrenci ise “Ben 5 senedir düzenli olarak geliyorum. Yoğunluk çok. Çok iyi bir etkinlik. Kitap okumayı seviyorum, o yüzden her yıl geliyorum” diye konuştu.32’nci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 2-10 Kasım tarihleri arasında kitapseverleri bekliyor.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV