banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Kasım KOÇAK Aşka Vefa İle Geldi!

Büyük Haber Köşe Yazarlarımızdan Kasım KOÇAK 78 kuşağına vefasını yazdı. Kanes Yayınlarından çıkan Aşka Vefa Kitapçılar da ve İnternet ortamında satışa sunuldu. Yazar okurları ile 2 Kasım İstanbul Tüyap Kitap Fuarında İmza günlerinde buluşacak...

26 Ekim 2013 Cumartesi 21:48
Kasım KOÇAK Aşka Vefa İle Geldi!
banner299
Kasım KOÇAK Aşka Vefa İle Geldi!

Büyük Haber Köşe Yazarlarımızdan Kasım KOÇAK 78 kuşağına vefasını yazdı. Kanes Yayınlarından çıkan Aşka Vefa Kitapçılar da ve İnternet ortamında satışa sunuldu. Yazar okurları ile 2 Kasım İstanbul Tüyap Kitap Fuarında İmza günlerinde buluşacak...

Emekli Almanca Öğretmeni ve Köşe Yazarı Kasım Koçak, 'Aşka Vefa' isimli ilk kitabıyla okurları ile buluştu. Yaklaşık 15 gün önce raflarda yerini alan Aşka Vefa, 1978 kuşağındaki ülkücü hareketin yaşamış olduğu olayları ele alıyor.

Kasım Koçak tarafından yazılan 'Aşka Vefa' isimli kitap okurları ile yaklaşık 15 gün önce buluştu. Kitap raflarında yerini alan 'Aşka Vefa' ise, 2 Kasım'da İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı'nda da okurları ile buluşacak. 1978 yılında ülkücü kuşağı kitabında ele aldığını belirten Koçak, bu kitabı yazmasındaki amacın o dönemdeki ülkücülere karşı bir vefa borcu olduğunu söyledi. Koçak, "1968 kuşağı sol hareketin günümüzde, ekonomide ve politikada çok fazla edebiyatı yapıldı. Bu durum artık ranta dönüştürüldü. Fakat 78 kuşağı Türk gençliğinin sayı olarak ve yaşadıkları haksızlık, zulümlerin daha çok olmasına rağmen onların dramı, destanı yazılmadı. Bu içinde bulunduğum 78 kuşağı gençliğine bir vefa borcu olarak yazılmıştır" dedi. Türk insanına okuma alışkanlığı kazandırma amacında olduğunu sözlerine ekleyen Koçak, açıklamasına şöyle devam etti: "Türk insanının okuma alışkanlığı olmadığı için, kendine özgü duygu ve düşüncelerini özgürce dile getiremiyor. Bu yüzden sosyal medya yazılı ve görsel medya kanallarının provakatif ve yönlendirmeli yayınlarına açık hale gelmiştir. Bu yüzden vatandaşlarımıza okumayı sevdirmek ve teşvik etmek gerektiğine inanıyorum."

Aşka Vefa özeti,
Aşkın en hâlleri, son hâline küsmüş; zira işin içine acıklı veda anlarına nispet “vefa” gark olmuş. En hasından, en çoğundan, en varından, en yârından severmiş, sevince insan. Mutluluğun en çılgınını yaşadığı kadar hüznün de en derinini yaşarken bulurmuş özünü, sevdiğinin gözbebeklerinde. “Ölüm bizi ayırana kadar…” yeminini etmeden daha, çıkagelirmiş ölüm.

Bir Ferhat, Şirin’ine vefa gösterirken vaktiyle, öteki Ferhat Neşe’sine sevdiğini bile söyleyemeden çekip gitmiş. Gidenin gözü arkada kalınca, kalanın omuzlarında öbeklenmiş aşk adına ne varsa.

Aşka doymayı nasıl erteler ki insan ve açlığını neyle giderir sevdiğinin yokluğunda? Ferhat’la Neşe’nin hikâyesidir bu; karanlık yüzü henüz aydınlatılamamış bir dönemin, gerçeklik aynasına yansımasıdır ve emanet hayatların izdüşümüdür sarı sayfalara. Fazla söze ne gerek.


Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 1 yorum mevcut

    • rosi.ruppert@arcor.de 10 yıl önce yorumlandı

      kasim kocak yeni kitap almak istiyorum. nasil?
      kasim kocak büyük bir ressam, eskiden onun ögrencileryim. her sey icin tesekkür ederim.

      saygiler selamlar roswitha

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV