banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

LALELERİMİZ ÇİNİ SERGİSİ

TORUM AVM SANAT GALERİSİNİ ÇİNİ SERGİSİ İLE SÜSLÜYOR. DÜNYACA ÜNLÜ ÇİNİ SANATÇISI MEHMET KOÇER LALE DESENLERİNDEN OLUŞAN SERGİSİNİ SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNUYOR.

05 Nisan 2012 Perşembe 00:12
LALELERİMİZ ÇİNİ SERGİSİ
banner263
LALELERİMİZ ÇİNİ SERGİSİ

TORUM AVM SANAT GALERİSİNİ ÇİNİ SERGİSİ İLE SÜSLÜYOR. DÜNYACA ÜNLÜ ÇİNİ SANATÇISI MEHMET KOÇER LALE DESENLERİNDEN OLUŞAN SERGİSİNİ SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNUYOR. ORGANİZASYON: MİRA
7-20 Nisan 2012  TORUM AVM Esenyurt





Mehmet KOÇER Kimdir?

1951 Elazığ Ağın ilçesinde doğdu. 1969 yılında Tunceli Erkek İlköğretmen Okulundan mezun oldu. Yaklaşık 6 yıl ilkokul öğretmenliğinden sonra 1977 yılında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirdi. Mezuniyet tezini Kütahya Çiniciliği üzerine yaptı ve çini sanatı ile tanışmış oldu. 1977 yılından bu yana bir yandan eğitimciliğine devam ederken, çini motif, desen ve altyapı çalışmalarına aralıksız sürdürdü. Anadolu Üniversitesinde lisansını tamamaladı. Değişik üniversitelerde görev aldıktan sonra, Dumlupınar Üniversitesi'den emekliye ayrıldı ve fiili eğitimcilik hay atını bitirdi. Bu süre içerisinde 1982 yılında Altın Çini ve Seramik Sanayi'nin kuruluşunda görev aldı.

 Milli Eğitim, Bakanlığı Mesleki Eğitim Çini ve Seramik programlarını hazırladı.

Çini dalında ilk ödülünü 1984 yılında Koç Vakfı'nın düzenlemiş olduğu yarışmada pano dalında 2.'lik ödülü, 1986 Uluslararası Çini Sempozyumu'nda pano dalında 1.'lik, vazo tasarımı dalında 2.lik ödüllerini aldı. Ülkenin değişik üniversitelerinde Çini ve Seramik dallarında sempozyumlara, panellere konuşmacı olarak katıldı. Yurtiçi ve yurtdışında bircok sergilere katılması yanı sıra, bir çok yarışma jürilerinde bulundu.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok dini ve sivil mimari çini tasarımları yaptı. Resterasyon çalışmalarında bulundu. Bunlardan bazıları; Selimiye Camii revak çinileri, Büyükada Vapur İskelesi çinileri, Amasya Şehsadeler Müzesi, Umman Sarayı, Ürdün Sarayı, ABD Kral Faht Camii ve birçok otellerin iç ve dış çini tasarımları yaptı.

Ayrıca birçok yerli ve yabancı kolleksiyonerlerde eserleri mevcuttur.

Sanatçı hala motif, desen tasarımlarının yanında altyapı, masse, sır ve form çalışmaları ile birlikte Altın Çini ve Seramik Sanayi Bünyesinde Çini Üretim Sorumlusu ve Desinatör olarak devam etmektedir.

Evli, üç çocuk babası olan Mehmet Koçer'in çocuklarıda güzel sanatlar dallarında eğitimlerini tamamlamış ve eğitimci olarak faaliyet sürdürmektedirler.   

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV