banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Orhan Pamuk Masumiyet”in altın çağı

Masumiyet Müzesi’nin kataloğu olarak bizzat Orhan Pamuk tarafından hazırlanan Şeylerin Masumiyeti, Amerika’da yayımlanmış en iyi sergi kataloğu ve en edebi sanat kitabı seçildi

22 Ekim 2013 Salı 11:36
Orhan Pamuk Masumiyet”in altın çağı
banner312
Masumiyet”in altın çağı
Masumiyet Müzesi’nin kataloğu olarak bizzat Orhan Pamuk tarafından hazırlanan Şeylerin Masumiyeti, Amerika’da yayımlanmış en iyi sergi kataloğu ve en edebi sanat kitabı seçildi
Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi’nin kataloğu olarak 2012 yılında yazdığı Şeylerin Masumiyeti, yeni bir ödülün ilk sahibi oldu: Alanında ilk olan Mary Lynn Kotz Ödülü, görsel sanatlar ya da sanatçılar üzerine yazılmış gazetecilik, şiir, kurmaca, biyografi, tarih ve müze sergisi ve kataloğu olarak yazılmış eserler arasından edebi açıdan en yetkin olanına veriliyor.

ABD’nin en prestijli kurumlarından ikisinin –Virginia Kütüphanesi ile Virginia Güzel Sanatlar Müzesi’nin– ilk işbirliği olan ödül, en önemli Amerikan ressamlarından Georgia O’Keeffe uzmanı ve Rauschenberg: Sanatı ve Hayatı adlı kitabıyla ödüllere layık görülmüş olan akademisyen ve yazar Mary Lynn Kotz anısına veriliyor.

Şeylerin Masumiyeti, Orhan Pamuk'un Masumiyet Müzesi romanını yazdıktan dört yıl sonra müzeyi açtığı günlerde yazıp yayımladığı ve hem müze kataloğu hem de İstanbul’da kullanılan eşyalar ve koleksiyoncular üzerine düşüncelerini yazdığı edebi bir hatıra kitabı.

İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Hollandaca çevirileriyle tüm dünyada satışa sunulan Şeylerin Masumiyeti, yayımlandığı yıllarda ABD’nin prestijli yayınlarından The New York Times, Design Observer ve The Huffington Post gazetelerinde geniş inceleme yazılarıyla yankı bulmuştu.

Bu yıl ilk defa verilen ve Pamuk’un layık görüldüğü ödülün diğer adaylarıCezanne adlı kitabıyla Alex Danchev, Titian’la Sheila Hale, Âşık Sanatçılar’la Veronica Kavass veBernini’nin Sevgilisi ile Sarah McPhee’ydi.

19 Ekim’de Amerika’da düzenlenen ödül törenineAmerika’nın belli başlı bütün yayınevleri ve müzeleri, kendi seçtikleri aday kitap ve kataloglarla katıldı.

Pamuk, ödülünü alırken yaptığı konuşmada edebiyat ve resmin kardeş sanatlar olduğunu söyledi. Romanlarını okurun kafasında resimler canlandırmak için yazdığını ifade eden Pamuk,“Resim olmadan edebiyat; yazı ve bir metin olmadan da bir resim hayal edilemez..." diye konuştu.

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV