banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Şahver ÇEBİ ALTUNTAŞ Cemal Reşit Rey Sergi Salonu’nda

Şahver Çebi Altuntaş, Cemal Reşit Rey Sergi Salonu’nda önceki günlerde açılışını yaptığı ‘İki Şehir Bir Sergi: Buluşma’ isimli sergisinde de ön planda Tabiat, İstanbul ve Trabzon kadınları var.

28 Ocak 2015 Çarşamba 23:58
Şahver ÇEBİ ALTUNTAŞ Cemal Reşit Rey Sergi Salonu’nda
banner266
Foto galeriye git Şahver ÇEBİ ALTUNTAŞ Cemal Reşit Rey Sergi Salonu’nda

Şahver Çebi Altuntaş, Cemal Reşit Rey Sergi Salonu’nda önceki günlerde açılışını yaptığı ‘İki Şehir Bir Sergi: Buluşma’ isimli sergisinde de ön planda Tabiat, İstanbul ve Trabzon kadınları var.

Şahver Çebi Altuntaş, emekli sınıf öğretmeni. Bugüne kadar sayısız öğrenci yetiştiren Altuntaş, 10 yıl önce çocukluk hayali olan ressamlığa ilk adımı atmış.

Önce tabiata olan hayranlığını tuvale yansıtmış sonra da çevresindeki kadınların binbir türlü halini resmetmiş. Cemal Reşit Rey Sergi Salonu’nda önceki gün açılışını yaptığı ‘İki Şehir Bir Sergi: Buluşma’ isimli sergisinde de ön planda İstanbul ve Trabzon kadınları var. Yaptığı çalışmalarda özellikle kadınların yaşayışlarından etkilendiğini anlatan Altuntaş, sürekli gözlem yaptığını bazen de çocukken dinlediği hatıraları tuvaline yansıttığını anlatıyor.

En büyük esin kaynağının memleketi Trabzon olduğunu dile getiren Şahver Çebi Altuntaş bugüne kadar yaklaşık 90 tabloya imza atmış.  Başta çiçekler, martılar ve kayıkları resmederken giderek figüratif çalışmalara yönelmiş. Böylece çocukluğundan beri dikkatini çeken kalabalıklar yansımış tablolarına ama daha çok kadınları anlatmış. Bazen günlük hayatın içinde işe giderken, çay toplarken, gezerken bazen de bir düğünde; at üstünde geleneksel kıyafetleri ile resmetmiş kadınları. Doğayı çok sevdiğini anlatan Altuntaş, resme başlamakta geç kalsa da yıllarca içinde renkler ve çizgilerin dans ettiğini söylüyor. 20 yıllık öğretmenlik hayatında fırçayı eline alacak vakti olmamış fakat görev için gittiği yerlerde pek çok şeyi kaydetmiş hafızasına. İleride bir başka memleketin de resimlerini yapabileceğini dile getiren Altuntaş, kültür ve geleneklere de düşkün olduğunu belirtiyor. Altuntaş, “Resimlerimde Karadeniz kadınları var. Oradaki kıyafetleri, örtüleri yavaş yavaş kaybolmaya başladığı için kullandım. Biraz da  eski adetleri eski örtüleri yansıtmayı görev bildim kendime.” açıklamasını yapıyor. İlk kişisel sergisini Trabzon’da açan sanatçı, İstanbul’da yaşayan çok sayıda Trabzonlu olduğu için ikinci sergisinde memleketini anlattığı resimleri gurbetteki hemşehrileriyle buluşturmak istediğini belirtiyor.

24 - 31 Ocak 2015
Cemal Reşit Rey Konser Salonu


beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV