Gündem Haberleri Tümü
banner298

Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Çapa ile ilgili flaş karar

Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Çapa ile ilgili flaş karar


Beylikdüzü Tabela
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki mezuniyet töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre Çapa artık poliklinik hizmeti verecek. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasdal'a taşınacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'nin Manchester şehrinde meydana gelen terör saldırısını da şiddetle kınadı.
Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar:

Her alanda gençlerimizin başarı ve azmine ihtiyacımız var.

Türkiye, sahip olduğu en büyük gücü genç ve yetişmiş insan kaynağı olan bir ülkedir. Bunun için her alanda gençlerimizin enerjisine, azmine, birikimine, gayretine ihtiyacımız var. Başarının yolu, düzenli ve bilinçli çalışmaktan geçiyor."

Ülkemizin ilk tıp fakültesi olan bu çatıdan mezun olmak, öğrencilerimizin ömür boyu göğsünde taşıdığı bir ayrıcalık olacaktır.

ÇAPA TIP FAKÜLTESİ  

TAŞINIYOR

Çapa TIP Fakültesi'nde hem üniversite hem de Hastane olarak uygulamaya koyacağız. Yeni dönemde merkezde polikilinik hizmeti veriri olacak. Öğrencilerimiz Hasdal'da eğitim alacaklar

Hasdal'da 1100 dönüm bir araziyi tamamıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine veriyoruz. Tüm bölümler bir arada olacak. Adeta bizim şehir hastaneleri projesinin farklı bir türünü orada uygulamaya koyacağız. Yeni dönemde Çapa sadece poliklinik olarak hizmet verecek. Zira bizim artık ciddi sayıda doktora ve sağlık elemanlarına ihtiyacımız var. Kısa zamanda bitip uygulamaya geçmiş olacağız.
İNGİLTERE'DEKİ SALDIRIYA KINAMA

İngiltere'deki terör saldırısına değinen Erdoğan, "İngiltere'nin Manchester şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetli kınadığımı ifade etmek istiyorum. Türkiye olarak saldırıda ilk belirlemelere göre 22 vatandaşını kaybeden, 59 vatandaşı yaralanan İngiltere devletinin ve İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde tüm ülkeler gibi İngiltere'nin de yanında olduğumuzu burada ifade etmek isterim" dedi.
SAĞLIKTA ÇOK BÜYÜK BİR ALT YAPI YATIRIMI BAŞLATTIK"

Sağlık son 14 yılda en büyük dönüşümün hayata geçtiği alanların başında geliyor. Eski Türkiye'de sağlık sektörü vatandaşın omzuna yeni sorunlar yüklüyordu. Rektörlerimize bir toplantıda söyledim: Devlet hastanelerinde doktorlarımız var. Ama bu doktorlarımızın kariyer yapma şansı yok. Ne için bunun önünü açmıyoruz dedim. YÖK başkanımız yanımızdaydı. Devlet hastanelerindeki doktorlarda doçent ve profesör olabilsin. Olur dediler. Hamdolsun bu süreç başlatıldı. Bunun yanında sağlıkta çok büyük bir alt yapı yatırımı başlattık. Şimdiye kadar 4 tane şehir hastanemizi hizmete  

açtık. Bu hastaneler ülkemizde sağlık sektörünün sembolü olacaktır. Bu hastaneler çevre ülkelere de hizmet verecektir. Bu bakımdan bugün mezun olan öğrencilerimizin hizmetlerine çok ihtiyacımız var.

 Erdoğan'dan Beştepe'de kritik mesajlar! AK Parti'de gençleştirme operasyon

banner275
Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz