Çevre Haberleri Tümü
banner284

Muğla açıklarında son dakika korkutan deprem!

Muğla açıklarında son dakika korkutan deprem!

Muğla'dan son dakika korkutan deprem haberi geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) saat 01.31'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.3 olarak açıklarken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise 6.2 olarak duyurdu. 6.3 şiddetindeki deprem, yerin 10 km altında yaşandı. Gece saat 01.31 sıralarında meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi.

Beylikdüzü Tabela

Muğla'dan son dakika korkutan deprem haberi geldi. Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 6.8 olarak açıkladı. Deprem Bodrum ve Datça'da şiddetli hissedilirken, Ege'de birçok ilde hissedildiği belirtildi.

AFAD DEPREMİN ŞİDDETİNİ AÇIKLADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Muğla açıklarında saat
01.31'de 6,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem, yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldi.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

6.3 şiddetindeki depremin ardından artçılar da sürüyor. 01.37 ve 01.52 ve 02.00'de 3 ayrı deprem daha meydana geldi. 4.3, 4.6 ve 4.1 şiddetindeki depremler yeniden paniğe sebep oldu.

DATÇA BELEDİYE BAŞKASI: YIKILAN BİNA YOK

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, bölgede yıkılan bina olmadığını belirtirken iletişim sıkıntısı yaşanmadığını belirtti. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise depremde can ve mal kaybının olmadığını söyleyerek "Şu ana kadar bize gelen herhangi bir kötü durum yok. İnşallah da olmaz. Şu an bilgileri topluyoruz" dedi.

"HAVUZUN SUYU DIŞARIYA TAŞTI"

CNNTürk muhabiri Leyla Ataman, canlı yayında depremle ilgili "Daha önce 17 Ağustos depremini yaşamış olan biri olarak bu depremin daha başka olduğunu söylemek istiyorum. Bu deprem yere basarmış gibi bir deprem. Artçılar yaşanıyor, herkes yaşadığına inanamıyor. Herkeste büyük bir korku var, saat 01.40 sıralarında oldu bu deprem. Yatmaya hazırlanırken oldu, önemli bir hasar yok ama sitede bulunan havuzun suyu dışarıya taştı" ifadesini kullandı.

DEPREM UYARISI

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz artçıların sürdüğünü belirterek vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri uyarısında bulundu.


banner274
Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz