Dünya Haberleri Tümü
banner325

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

Birleşmiş Milletler (BM) 72’inci Genel Kurul toplantılarına katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin New York şehrine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta konaklayacağı otelin önünde ABD'de yaşayan Türkler tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini karşılayanlarla kısa bir süre ayaküstü konuştu.

Beylikdüzü Tabela

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu'na katılmak üzere özel uçak "CAN" ile TSİ 22.00'da ABD'nin New York şehrine geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere geldiği New Yorkta, konaklayacağı otelin önünde ABDde yaşayan Türkler tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak isteyen Türkler, The Peninsula Oteli'nin önünde öğleden sonra bir araya geldi.

Türkler, Amerikan polisinin yoğun
güvenlik önlemleri aldığı otelin çevresinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişini bekledi.

"Başkan Erdoğan Amerika'ya hoş geldin" yazılı tişörtler giyen ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, sık sık "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Kırmızı beyaz, en büyük Türkiye" ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Otele gelişinde makam aracından inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile kendisini bekleyen Türklerin yanına gitti.

Türklerle selamlaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra konaklayacağı otele geçti.

Bu arada ABD polisi tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğanın kaldığı otelin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, otelin bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıkımı geçtiğimiz aylarda sona eren Türk Evi’nin Pazartesi günü yapılacak temel atma törenine katılacak. Erdoğan, Salı günü de BM Genel Kurulu’na hitap edecek ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in BM zirvesine katılan liderler için düzenlenen öğle yemeğine katılacak, Erdoğan’ın Salı akşamı da ABD Başkanı Donald Trump ve eşi tarafından verilecek davete katılması öngörülüyor.

Erdoğan New York’taki temasları kapsamında 21 Eylül perşembe günü ABD Başkanı Donald Trump ile
bir araya gelecek ve birçok ülke lideri ile ikili görüşme yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Rohinga Temas Grubu toplantısına katılacak.

Öte yandan Erdoğan’ın ABD’li yatırım ve iş çevreleri, kanaat önderleri, Türk ve Müslüman toplumu ve Yahudi cemaati liderleri ile bir araya gelmesi bekleniyor.




banner273
Paylaş
Tweet Paylaş Paylaş
Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz